• 3266
    kafalarina gore surekli degistirmelerine ifrit oluyorum. bunun belli sabit bir kuralı olur ve ona sürekli uyarsın olur biter. ne kulüpler ne oyuncular onunu görebiliyor. sözleşmeler saçma sapan haller alıyor. eğer derdin yurtdisina döviz çıkarmamaksa, kulüplere gelene kadar ülkede tonla firma var ithalat yapan, onlara ne yapacaksın!
    eger ki sorun milli takım ile başarılar kazanarak turk futbolunu tanitmaksa, sonuçta ulkenin ismi/tanitimi avrupa kupalarında da yapılıyor! mesela ıngiliz takimlarinin avrupa basarilari herkesin malumu ama ingiltere milli takimini her şampiyonada kupa kazanmıyor! ama adamlar yinede kendi liginde oynayacak oyuncu kurallarından vazgeçmiyor.

    bu sekilde kati kural getirdiğinde turk oyuncuların teknik kapasiteleri/fizikleri felan yükseliyor mu sanıyorlar nedir? sonuçta bu tamamen futbolcunun kendisinde biten bir durum. hedefleri varsa illaki kendini geliştirir. ama yoksa ve sen boyle kurallar getirirsen amaaaan nasıl olsa beni oynatmak zorundalar deyip saliyorlar kendisini. hele 30'na gelince iyice bırakıyorlar.

    burasi onemli;
    eğer yabancı milli takimlarla yarışmak istiyorsan, onlarla yarışacak oyuncuların olması lazım. bunu nasıl saglayabilirsin? kendi liginde yabancı/yerli oyunculara eşit sekilde izin verip rekabet ortaminı yaratmalısın. turkiyeye gelmiş iyi yabancı oyuncular hem yerlilere model oluyor hem yerli oyuncularımız onlarla oynayarak/antreman yaparak aliskanlik kazanıyorlar yabancılara oyunculara karşı.

    en sagliklisi, yukarıda da belirtildiği gibi 25 kisilik kadro içerisinde 4 altyapi+4 (yada 5) turkiyede yetişmiş oyuncu olma zorunluluğu koyarsin olur biter. yabancı oyuncularda eğer ki istenilirse 30 yas uzeri belli bir kota koyarsin!
App Store'dan indirin Google Play'den alın