• 126
    yok maça çıkmayacaklarmış, yok u19la çıkacaklarmış falan bunların bomboş blöfler olduğunun farkında olmamız gereken maçtır. fenerbahçe bu maça çıkacaktır. 10 yıldır 1 tane kupa alabilen bir takımın kupa finaline çıkmama gibi bir seçeneği yok, olsa bile o kadar dik duruşlu değiller. maça çıkacaklar, o yüzden bu ihtimalleri ne kadar erken geride bırakırsak biz de maça o kadar hazır çıkarız.

    saha içine dönecek olursak; oyunumuz gitgide daha kötüye gidiyor. son haftalarda kazanarak devam ediyor olsak da ciddi anlamda cezalandırılabilirdik. şanslı olduğumuz ve bireysel yetenekle çözdüğümüz çok maç oldu. bu maç bunları kaldırmaz. tam saha birebir baskı oyunu oynayacağımızı düşünürsek bu oyuna uygun oyuncularla oynamamız gerekiyor.

    zaha ve ziyech beraber oynadıklarında ön taraf arka taraftan inanılmaz kopuk oluyor. barış alper sağ önde fena değil ama ziyech'in de kadife bileklerinden ve ince paslarından vazgeçmek de kolay değil. diğer taraftan kerem aktürkoğlu çok formsuz, hiç güven vermiyor. zaha da kerem kadar hareketli olmadığı için topu hep ayağına bekliyor ve statik bir hücum hattına sahip oluyoruz.

    şu bence net; zaha ve ziyech ile oynayacaksak bu kadar git gelli bir futbol oynayamayız. hücumda sete oturup seken topları hızlıca kazanmaya çalışacağımız bir futbola dönmemiz gerekiyor. bu oyuncular ileri-geri bu kadar koştukları zaman yeteneklerini yeterince kullanamıyoruz. ama fenerbahçe karşısında birebir baskıdan vazgeçeceğimizi düşünmüyorum. bu yüzden zaha ve ziyech aynı anda oynatılmayacaktır. bence sağda ziyech, solda barış alper tercih edilebilir. ziyech kadıköydeki maçta ferdi'ye karşı üstünlük kurmuştu, barış alper de osayi ile boğuşarak orda elimizi rahatlatacaktır.

    ne olursa olsun oyunumuzun seviyesini yükseltmemiz gerekiyor. şampiyonlar ligi'nde bayern münih maçlarında nasıl oynadıysak, bu maçta da öyle oynamamız gerekiyor. fenerbahçe'yi sahada yenmeden susturamayız. biz bunları yenmedikçe, bunlar susmayacaklar. o yüzden çıkıp ellerinden kupayı alalım, dominant bir oyun ile alalım ki sami yen için de mesajı net şekilde verelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın