• 48090
    "şampiyonluk yürüyüşümüz devam ediyor. 7 maç kaldı. hedefimiz 7 maçı da almak suretiyle şampiyon olmak. ben buradan büyük bir teşekkürü taraftarıma gönderiyorum. bugün ramazan. taraftarların bir kısmı oruçlu olmasına rağmen sahayı hınca hınç doldurdular. onlar büyük bir teşekkürü hak ediyor. onların desteğiyle şampiyonluk yürüyüşümüz de inşallah hedefine ulaşacak.

    gündem şampiyonluk yolundan başka bir yerlere gidiyor. bu gidişat da biz galatasaraylıları kesinlikle memnun eden bir gidişat değil. bugün şampiyonlukta çekiştiğimiz rakibimizin başkanı olağanüstü genel kurulda bizi hayretlere düşüren açıklamalarda bulundu. o kadar büyük bir kalabalığın önünde galatasaraylı başkan vekilimi tehdit ediyor. tehditin boyutu da öyle küçük bir tehdit değil, topyekün bir tehdit. bugün, yarın, bundan sonra nedir bu ya? biz nerede yaşıyoruz? hiç ülkenin huzurunu düşünmüyor musunuz? beraberce 60 milyon taraftara hitap ediyoruz. 60 milyon insanı provoke etmek suretiyle istenmeyen olaylara sebep mi olmak istiyorsunuz? bu durumdan vazife çıkarsa birisi benim başkan vekilime bir şey yapsa çoluğu, çocuğu, ailesi var. tek başına aslanlar gibi dolaşıyor. başına bir şey gelse. bırakın onu geçmişte benzer olaylar yaşadık. trabzon’da daha taze olaylar yaşamışız. daha onun ateşi sönmeden tekrar tehditlere devam ediliyor.

    illa galatasaraylı bir yöneticinin değil, bir taraftarın öldürülmesi memnun mu edecekti seni? kendisine sesleniyorum, konuştuğun kelimeleri akşam gece yatmadan bir daha dinle. o tehditlere, o konuşma tarzına kesinlikle bizden aynı seviyede bir cevap gelmez. herhangi bir yorum getirmek istemiyorum. bir şampiyonluk için değer mi? bir can gitse, bir saldırı olsa. trabzon’da yaşadık. onun üzüntüsü bitmeden, onun tartışmaları bitmeden bir provokasyonla insanları tehdit eden, buradan da vazife çıkaracak insanlar olmasından dolayı çok üzgünüm. son derece üzgünüm. ben onun abisi yaşındayım. şunu bilsin ki şampiyonluklar öyle tehditle falan kazanılmıyor. şampiyonlar mertçe, delikanlı gibi sahada mücadele ile kazanılıyor. bunu bilmesinde fayda var." bu bir değil, iki değil benzer tehdidi federasyondaki bir toplantıda da yapmıştı. orada da aynı şekilde erden beyi tehdit etmeye kalktı. ben de oradaydım. gereken cevabı aldı yerine oturdu. ayıptır.

    baktığınız zaman kendisi eğitimli, yurt dışında okumuş çok önemli bir ailenin ferdi. yakışıyor mu? akşam konuşmasını bir daha dinlesin. sakin, bir akıl süzgecinden geçirsin ve yorumunu kendi kendisine yapsın. bu manada bizi zorlamasın. galatasaray spor kulübü yönetimi ve galatasaraylılar hiçbir zaman onun seviyesine inmeyecek.

    değerli arkadaşlar, söyleyecek çok şey var. burada en önemli vurgulanması gereken şey, ülkenin huzuru. 60 milyondan bahsediyoruz, ülkemiz zaten 85 milyon. 60 milyon insanı birbirine kırdırmaya yönelik cümleler duydum ben. bir ülkede bu kadar birliği, beraberliği tehdit eden bir konuşma olamaz. ben hiçbir spor adamından veya hiç kimseden böyle açık tehdit duymadım. başka bir sektörü çağrıştırıyor yapılan konuşmalar. acilen buradan cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. cumhuriyet savcıları hemen hareket etmeliler. bu konuşmanın, bu tehdidin cezasız kalmaması lazım. çok üzgünüm bir futbol adamı olarak, futbola hizmet eden kişiler olarak neyi konuşuyoruz? birbirimizi tehdit ediyoruz. bugün, yarın, gelecekte…

    siz yadıklarınızla topluma, spor camialarına yön veriyorsunuz. biraz bu konuya neşter atın. gidişatımız doğru ve iyi bir gidişat değil. cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. galatasaray olarak hukukun gereğini yapmasını bekliyoruz. bundan sonra bütün futbolseverlere itidal tavsiye ediyorum. geldiğimiz nokta çok kötü. sporu seven herkesin itidalli davranması ve kontrolsüz laflardan sakınması gerektiğini düşünüyorum. hepinize iyi akşamlar diliyorum."

    dursun aydın özbek
    galatasaray başkanı
    2 nisan 2024 galatasaray hatayspor maçı sonrası yapılan açıklama

    kaynak: https://www.galatasaray.org/...e-kazanilmiyor/55331
App Store'dan indirin Google Play'den alın