• 2684
    oynanan 2 hazırlık maçı, montella’nın aklının karıştığını gösterdi. kurulu takım oludğunda ondan performans alarak birçok destek elde etti fakat, son durumda menajer söylentileri, takımcılık/evlatçılık söylentileri mi, yoksa popüler her futbolcuyu görmek istemesi mi buna sebep olan bilemem.

    (bkz: 26 mart 2024 avusturya türkiye maçı)
    (bkz: 22 mart 2024 macaristan türkiye maçı)

    güncel türkiye a mill oyuncu havuzunu ve bu oyuncuların güncel performanslarını ele aldığımızda euro 2024 turnuvasında takımı ileri turlara taşıyabilecek tek sistem var en performanslı oyuncuları bir araya getirebilecek. o da 343 ya da 3133 hangisini söylemeyi seçerseniz.

    genel diziliş;
    https://gss.gs/eIc.png

    hücum dizilişi;
    https://gss.gs/Xpi.png

    tek tek oyuncu analizine bakarsak.

    kalede dün de gördüğümüz üzere mert’ten başka alternatif bulunmamakta güncel olarak. artısı soğukkanlılığı ve pas oyununa yatkınlığı.

    defans hattı, abdülkerim’in sakatlık olmazsa oynaması vatana ihanetle yargılanma sebebi olabilir.
    https://www.sofascore.com/...erim-bardakci/178963

    samet’ten vazgeçeceğini sanmıyorum hocanın, ama üçlüye döndüğünüz anda samet’in sakarlıklarından ve eksiklerinden çok, avantajlarından yararlanmaya başlayabilirsiniz. nedir bu durumda en iyi avantajları, en arkada kalan adam olarak havadan ve yerden süpürmesi. tek dikkat edilmesi gereken şey ofsayt taktikleri olacaktır yavaşlığından ötürü. iki tane ayağı iyi oyun kurucu defansla oynayacağı için yanına pas atabilme yetisi olması yeterli.
    https://www.sofascore.com/...samet-akaydin/863600

    ozan ise milli takım havuzundaki savunmacılardan sezon reytingleriyle ilk on birde yer almayı hak eden diğer isim. ayrıca üçlünün sağı en efektif olduğu yer olmakla beraber, dörtlüde en iyi zamanında olsa bile as takıma koymayı düşünürken hep bir acaba tedirginliği yaşatıyor. kendisinin de ofansif özelliklerinden yararlanabilmenin en kolay yollarından birisi bu formasyon.
    https://www.sofascore.com/...cu/ozan-kabak/857740

    savunmacılar notu, as kadroda olmasa bile serdar saatçi’nin a milli takım kadrosuna yükseltilmesinin gerektiğine inanıyorum. braga’da ligde oynadığı 15 maçın sadece birini kaybetmiş takımı.
    https://www.sofascore.com/...erdar-saatci/1084880

    bekler ve orta saha, maalesef ki ferdi’den başka sol bek oynayabilecek tek oyuncunun barış alper olması güldürürken düşündürüyor. üçlüde oynamasının en büyük artısı defansif zaaflarının daha rahat kapatılabilecek olması.

    kaan görünürde sağ kenar olsa da sahte bek olarak orta saha hattını güçlendirecek, artı kendisinin en beğendiğim özelliklerinden erken ortaları ve half space koşularını çok rahat kullanabilecek pozisyonel olarak. kendisi orta sahaya geçtiğinde de önünde enerjisi ve çok yönlülüğüyle tüm kenarı idare edebilecek barış alper’in olması en büyük rahatlığı olacaktır hocanın.

    hakan, bu sistem bir nevi hakan’ın performan olarak nirvanaya ulaştıran sistem. elinizde hakan gibi bir yıldızınız varsa takımı ona göre kurmak zorundasınız. hatta modric gibi kırkına kadar yağını çıkarmalısınız, ne zaman ki ben bittim bırakıyorum der o zaman yeni bir sisteme geçiş yaparsınız. bu benim şahsi görüşüm. registalığının yanında defansif olarak da çok gelişti.

    orkun kökçü, bu sene kendisini çok izlemedim fakat salih ve ismail’in fecaat performanslarıyla beraber kendisine mahkum olduğumuzu düşünüyorum ki bu bir kötüleme değil, takım istatistikleri de bunu ortaya koyuyor. ben izlemesem de gayet verimli bir yıl geçirmekte. ligde 19 maçta 3 gol 7 asistle oynamakta.
    https://www.sofascore.com/...u/orkun-kokcu/907461

    barış alper, makine, çok yönlü, takımın en iyi fiziğine sahip, kendini türk futbolunda açık ara en çok geliştiren, çalışkan futbolcumuz. şampiyonada kesinlikle sağ önün kendisine teslim edilmesi gerekiyor.

    kenan yıldız, sadece takımdaki değil dünya futbolunda yeni nesildeki süper star adaylarından. topa dokunuşundan tut, çalımları kolay göstermesine, yeteneğinin yanında fiziksel özelliklerinin de üst düzey olmasa da çok iyi bir durumda olmasına kadar her şeyiyle ben geliyorum diye bağırıyor. kendisini galatasaray’da izleme fırsatını bir adımla kaçırmamıza ne kadar üzülüyorsam, almanya yerine bizi tercih etmiş olmasına bir o kadar seviniyor ve şaşırıyorum. önümüzdeki yıllar gösterecektir, ilkay gündoğan ya da prime mesut özil’i izlerken ulan keşke hissiyatları, kenan için yerini iyi ki düşüncelerine bırakacak.

    enes ünal, her zaman sevdiğim ve o zamanlarda geç açılacağı her halinden belli olan bir forvetti. sakatlanmasaydı geçen sezon real madrid yapması bekleniyordu. iyileştikten sonra bournemouth’a 16m euro zorunlu satın alma ile kiralandı. premier lig’de 6 maçta 96 dakika forma giymesine rağmen 1 gol 1 asisti var. milli takımın as santraforu olarak görmemde, çoğu zaman skorer bir golcü olmasa da oyunu iyi biliyor ve etrafındakileri oynatabiliyor. tam bir takım oyuncusu. zaten kenarlarda kenan ve barış gibi gole çok yakın isimler var ve onları oynatabilecek bir enes ihtiyacımız olan. pivot santrafor özelliklerinin yanında pas özellikleri de ortalamanın üstünde. kendisi benim gözümde türk’ten çok kuzey ülkelerinde yetişmiş oyuncular gibi, bazen bilmediğin bir kuzeyliye bakarsın, bu adam ne alaka skorları çok üst düzey değil, 20-30m euro bonservis vermişler, sürekli oynatıyorlar da dersin ama izlemeye başlayınca neden olduğunu anlamaya başlarsın, işte öyle bir oyuncu.

    son olarak takıma genel bir bakış yaptığımda, bu kadronun ve taktiğin artılarını özetlemek gerekirse;

    kalece üstün bir kaleci olmasa da ayağı düzgün, pas oyununa yatkın, defansını çıkışlarda rahatlatabilecek bir kaleci, biri mükemmel iki oyun kurucu defans*, bir adet uzun boylu süpürücü stoper, iki adet çok yönlü maç içinde taktiksel esneklik sağlayan futbolcu*, mükemmel bir regista, taze 30m euro bonservis ödenmiş performansı da yerinde olan bir hücuma dönük merkez orta saha*, bir adet süper star adayı ve en önde takıma hem pres hem pas hem de uzun oynama esnekliği sağlayan bir pivot santrafor. kişisel olarak baktığımızda ise duran topların tehlikesini çok çok yükselten bir takım*. defansta sağlam durup, birkaç alternatifli taktik plana imkan sağlayan, hiçbirinden fayda sağlayamadığı bir maçta bile doksan artılarda bir korner ile fişi çekme ihtimali sunan bir milli takım.

    umarım herkes 4231 ve 433 rüyalarından uyanır bir an önce.
App Store'dan indirin Google Play'den alın