• 2680
    26 mart 2024 avusturya türkiye maçında ağır bir hezimet almış olan milli takımımız.

    bu maça şöyle bakmak lazım, euro 2024'de böyle bir 11 ile çıkma ihtimalimiz yok. bu nedenle enseyi aşırı karartmamak lazım. ancak, bu maç özelinde şunları yazabilirim.

    1. milli takımın 1. kalecisi şu güncel formu ile uğurcan olmamalı. şu an için çok kendisini tutmasam da mert ilk tercih olacak gibi.
    2. geri dörtlümüzün ferdi-apokerim-x-mert(zeki) olması gerekiyor. buradaki x için gönlümden geçen ozan kabak olsa da, medya özelinde çağları oraya monte edecektir. yedek olarak seçenek çok olsa da apokerimin yedeğinin kesinlikle ahmetcan kaplan olması lazım. yine bu form ile merihin kesinlikle çağrılmaması, kaan ayhanın da kesinlikle stoper olmaması lazım.
    3. orta saha için ismail-hakan çalhanoğlu ikilisi mantıklı görünüyor. nedense okay yokuşlu havuzda değil, bence okay da iyi bir yedek olabilir. salih'in bu sene yedek olması kendisinden çok şey götürmüş maalesef.
    4. ön üçlünün şu şekilde olması gerekiyor. kenan-x-barış alper. buradaki x'i bulmak çok zor maalesef. görüldü ki arda güler'in bu fiziği ile turnuvada iş yapması çok kolay değil. buraya orkun mu gelir. yusuf yazıcıyı mı yerleştirir, açıkçası çok kestiremiyorum. bence milli takımın önemli eksiklerinden birisi burası.
    5. forvet. "eksik" forvetimiz çok olsa da "olmuş" forvetimiz yok. havuzda bulunan enes-cenk-semih-bertuğ-erencan vs. gibi oyuncuların içinde baskın bir 9 yok. yani, bir oyuncu diğerlerinden çok önde olur. ona 9'u veririz ama yedekte de birini bekletiriz gibi bir durumumuz yok. montella da golü atmamız lazım tarzında bir açıklama yapmış. net bir 9'umuzun olmaması bizi çok etkileyecek.
    6. fizikli oyuncu eksikliğimiz çok bariz. kerem-arda-irfan can kahveci üçlüsüne fiziksel olarak baskın gelmeyecek bir euro 2024 takımı yoktur. bu nedenle buraya barış'ı kesinlikle monte etmemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın