resim
İsmail Kartal
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:63
Uyruk:Türkiye
  • 1356
    türk futbol tarihine geçmiş, ülke futbolu için kıymetli, başarılı sayılacak 20 hoca saysak listeye giremez. kendisi vasat bir adamdır. dümdüz bir insandan başarı beklemek en hafif tabirle komik. basın ilişkileri konusunda gördüğüm en zayıf hocalardan biri. kendini ifade etme, meramını anlatma noktasında sıfır alır. adam yönetimi desen yok. iyi bir takımda mert hakan, irfancans gibiler ne yedek kulübesinde ne de sahada takımı tehlikeye sokabilecek, ceza alacak hareketler yapamaz. kendisinin takımlarında disiplin sorunu var. yıldız yönetimi zayıf. dzeko ile yaşadıklarını hatırlıyoruz. iyi kadro, taraftar ve basın fişeklemesinin yanında sezonu erken açmanın getirdiği erken form tutma ile bir gazla gittiler ama kriz yönetimi felaket olduğu için ilk puan kaybında eli ayağına dolaştı. kendisini başarılı görmesi ya da bunu dillendirmesi beni rahatsız etmiyor. çünkü değil. acıyarak bakılması gereken bir durum var ortada. öncelikle eğer üstü kapalı bir şekilde okan hoca hakkında konuşuyorsa şunu bilmesi gerekir ki kendisinin rakibi okan buruk değil hasan şaş, ümit davala, serdar topraktepe, önder karaveli'dir. unutulmaması gerekiyor ki kendisinin hoca olarak kazandırdığı bir kupa yoktur. yardımcı hoca olarak kupa kazanmıştır. bu doğrultuda önder karaveli'nin de gerisindedir.
    fenerbahçe'de başarılı olamadığı gibi anadolu kulüplerinde de bir başarı yakalayamamış, akılda kalıcı bir futbol oynatamamış, dişe dokunur bir iş yapmamıştır.
    futbolculuk döneminde ise sarıyer, antep, fener, denizli, adana formaları giymiş 1 kez milli olmuştur. on sene fenerbahçe'de oynamak bir başarı gibi görünse de selçuk şahin'den hallice bir kariyeri vardır. şener özbayraklı bile daha fazla milli olmuş ve şampiyonluk yaşamış 3 takımda oynamıştır.
    kendisini karşılaştırdığı okan buruk ise akhisar ile türkiye kupası, başakşehir ve galatasaray ile lig kazanmış hem başakşehir hem galatasaray'la şampiyonlar liginde ses getiren performanslar ve galibiyetler almıştır. kısacası ismail kartal'ın fenerle başaramadıklarını büyük takım görmeden akhisar'la başarmıştır. bırakın kupalar okan hoca'nın rize'de yaptığını bile gittiği başka bir takımda yapamamıştır ismail kartal. oyunculukları arasındaki farkı konuşmaya bile gerek yok sanırım. okan hoca ülkenin en büyük oyuncularından biriydi. hala en kariyerli türk futbolcularından biri olarak gösterilir.
    ismail kartal'ın temel problemlerinden biri kendisinin eksik olduğunu, yetersiz olduğunu bilmesi. buna rağmen bu geniş kadro, basın gücüyle ve tabii ki hakem katkısıyla başardıkları, bu ekibin başında bulunması ona olağanüstü bir başarı gibi geliyor. halbuki sorarlar adama toplamda 3 dönem görev aldığın ve 114 maça çıktığın bir takımda teneke kupa bile kazanmadan neyin başarısı bu diye. riekerink kaç maçta kaç kupa aldı, hamza hamzaoğlu bile bir sezonda 3 kupa kazandı kendini kimlerle kıyaslıyorsun be ismail'im.
    en başarılı 20 türk hoca listesi yaptığımızda okan buruk şimdiden ilk 5'e üç sene içinde de ilk ikiye girebilecekken sen keçiörengücü'nde bandırma deplasmanında galibiyet hesabı yapacaksın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın