• 98
    ülkedeki büyük bir kitlenin büyük resmi görmediğini kanıtlayan olaylar.

    dünya futbol tarihinde sahaya ilk defa mı birisi atladı, öncelikle bunu değerlendirerek başlamak gerekiyor.
    soruyorum şimdi sizlere, sahaya bir taraftar atladı diye italya, almanya, ispanya yani dış basın bunu haber değeri olarak görüp paylaşır mı?
    bir de olayı şu şekilde sorayım size, sahaya giren bir taraftarı bir futbolcu grubu güvenliklerle yere yatırıp mma dövüşçüsü gibi yumruklarsa, yerde kontrol altındaki kişinin kafasına kramponla tekme atılırsa (dövüş sporlarında bile yasaktır, çünkü boyun kırılma tehlikesi var, ölüm tehlikesi içeren bir hareket), sahaya giren taraftara dönerek uçan tekme atarsa o zaman mı haber değeri taşır?
    hangi aptal futbolcu tribünde 30 bin kişi varken sahaya giren 1 kişiyi dövüp geri kalan tribünleri sahaya döker.

    olayın aslı tamamen şöyle, sahaya kendini bilmez bir zargana giriyor. fb takımındaki bazı aptallar gidip adamı dövüyor ve sonrasında sahaya giren taraftar cümbüşü var.
    fb'li oyuncuların tahrikleri var, sahaya taraftarı çağıran da var. 5-10 tane adamsınız, sahaya 1000 kişi girse parçacıklarınıza kadar ayıracak şekilde linç ederler sizi.
    bunu düşünemeyecek adamlar futbol oynuyor.

    bakasetas bilmiyor muydu sahaya gelen adamı tek yumrukla yere sermeyi, melo bilmiyor mu sahaya gelen adamın ağzını burnunu kırmayı. sampiyonlar ligi finalinde bile güvenlik zaafiyeti oluşuyor ve sahaya taraftar girebiliyor. soruyorum hangi maçta giren taraftara böyle dayak atıldı.
    şimdi bunu yapan oyuncular sütten çıkmış ak kaşık mı?

    fb'li bazı oyuncuların yaptıkları nefsi müdafaadan fazlası. kontrol altına alınmış kişilere uygulanan şiddet var. hoş bu ülkede adalet bakanını bile boyunduruk altına alıyorlar.
    pfdk, mhk tüm karar mekanizmaları zaten fb'li
    ceza falan çıkmayacak biliyoruz.

    beni üzen şey, maalesef yaşanılan şeyleri idrak edemeyen çok fazla insan olması. aptallar ordusuyla beraber mi yaşıyoruz?

    ben sadece adelet istiyorum, adalet diye diye kafayı yiyen ilk insan olacağım bu ülkede.
    nedir adalet onu da söyleyeyim.
    sahaya giren taraftarlar için ömür boyu stada giriş yasağı getireceksin, oyunculara müdahele eden varsa alırsın atarsın nezarethaneye kalsınlar ya içerde 3-5 ay. caydırıcı cezalar verilsin, 5-10 maç trabzonspor tribünleri kapatılsın gerekirse.
    fakat sahada taraftarı yumruklayan, tekmeleyen fb'li oyuncular da sezonu kapatacak.
    işte adalet budur. olaya karışan kim varsa en ağır şekilde cezalandır bakalım, muma çeviriyor musun herkesi.
    marcao kerem olayında marcao 8 maç ceza aldı. şu olayların içerisinde melo olsa, arsa turan olsa bu oyuncuların sınır dışı edilmesi konuşulurdu şuanda.

    ceza demişken bir başka konuya daha değineceğim, galatasaray'a a.gucu maçında bir sürü yabancı cisim atıldı, herhangi bir ceza yok. beşiktaş deplasmanına gittik atılmayan yabancı cisim kalmadı, ceza yok. kasımpaşa maçına gittik, maç biletlerini fb'lilere satmışlar maç boyunca terör örgütü tezehüratı yaptılar. nerede ya bunlara ceza nerede? birisini terörist olarak suçlamak bu kadar kolay mı bu ülkede?
    bu iftirayı atanların maça giriş ve kimlik bilgileri yok mu sizde? ya bu adamları alın bakalım bir sorguya, mahkeme önüne iftiralarını dinleyelim bir. sıcak yataklarından birkaç ay boyunca uzak kalsınlar bakalım. kalsınlar ki bundan sonra birilerine terörist damgası vururken dikkatli olsunlar.
    sözün özü bu ülkede adalet kırıntısı bile yok. her şey olması gerektiği gibi olsa sorunların çözümü çok basit. ama ülkedeyi yönetenlerin beceriksizliği tamamen.

    her haltı yedikten sonra sütten çıkmış ak kaşık rolü yapmak yakışmıyor, bir kere ülkenin en kirli takımıdır fenerbahçe.
    maçı şaibeli şekilde kazandılar zaten. her hafta şaibeli aldıkları için ona girmiyorum bile.
    ligden çekilme zırvasını başlattılar yine, bunun için çok güzel küfürlü kalıplaşmış cümlelerim var ama burada yazıp sıkıntıya girmeyelim.
    defolun gidin demek istiyorum sadece, temiz bir lig istiyorum. zaten 2011 yılında gitmeniz gerekiyordu, yerini geç bulan bir adalet olmuş olur.
    ama aptal taraftarlarını kandırma ve federasyona aba altından sopa gösterme niyetinde olduklarını da biliyorum.
    ulan para ali eğer gram adamlık varsa alırsın takımını alt lige ama yok yani biliyorum.

    o kadar takıma sponsorluk verdiler bu sene, ligde fıtratında olmayan (!) sayısız dokunuşlar yaptılar, oyunculara yüzlerce milyon euro ödüyorlar. zaten daha önce 4-5 defa ligden çekilme açıklaması yapıp geri adım atmışlardı.
    daha temiz bir lig için defolun gidin diyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın