• 89
    türk futbolunun geldiği hali bize gösteren olay. ülkece bir olayda taraf tutmak zorunda olduğumuzu düşündüğümüz için yine bir tarafı masum, diğer tarafı ise suçlu görenler çoğunlukta. bizden birinin yaptığı şeyi savunup, aynı şeyi bizden olmayan biri yapınca eleştirmek yanlış bir düşünce şekli. böyle düşünenler yüzünden hem ülke hem ülkedeki futbol bu halde. aynı olay bizim başımıza gelse ne yapardık diye düşünmek lazım.

    bu olayda sahaya giren magandalar kadar, haftalardır ortamı geren fb yönetimi, maçta tribünleri tahrik eden fb'li oyuncular da suçlu. futbolcular nasıl tribüne çıkıp taraftarı dövemezse, taraftarla da sahaya dalıp futbolcu dövemez. ancak fb'liler sanki çok üslularmış gibi tüm suçu başkalarına atma huyundan vazgeçmiyorlar. sanki yıllardır bundesliga'da mücadele ediyorlar da bu maçta yaşananlar karşısında şok olmuşlar canlarım. yıllardır kadıköy'deki derbilerde terör estirdiklerini unutuyorlar.

    futbolculara gelirsek, üstüne doğru koşan ve silahlı olup olmadığını bilmediğin birine refleks olarak vurmaları bana yanlış gelmedi. saniyelik bir şey olduğu için insan o anda hayatta kalma iç güdüsüyle karşılık verebilir. ama yerde yatan ve etkisiz hale getirilmiş taraftarı yumruklamak, hatta kafasına tekme atmak su katılmamış bir pislik olduğunuzu gösterir. tabi fb'liler bunu da savunuyor. adamların psikolojisi öyle bozulmuş ki her yaptıklarını haklı görüyorlar. şu anki kulüp yönetimi yeni türkiye düzeninin bir kopyası gibi. zengin ve tüm gücü elinde bulunduran kibirli bir başkan, etrafında o ne derse desin destekleyen kuklalar ve halkı kutuplaştıran ve birbirine karşı kışkırtan açıklamalar. tek fark ali koç doğuştan zengin, diğeri sonradan zengin oldu.

    fb bu olaydan ceza almadan kurtulursa tff gs'yi destekliyor deme hakkına sahip olmaz. tabi bunlarda bu yüzsüzlük olduğu sürece demeye devam ederler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın