• 20
    malesef yeterince medeni bir ülke değiliz ve her statta taraftar sahaya girebiliyor. hatırlamıyorum ama bizde de olmuştur. son trabzon maçı da dahil olmak üzere kadıköy'de defalarca yaşandığını biliyorum. ama hiçbirisinde futbolcular sahaya giren taraftara saldırmadı. son fb-ts maçında dahil, deplasman futbolcuları kenara çekildi ve güvenliklerin görevini yapmasını bekledi. sadece beşiktaşlı bir futbolcu bir taraftarı itmişti ki gayet doğal ve kendini korumaya yönelik bir hareketti o hatırladığım kadarıyla.

    trabzonda'da aynı şey yaşandı ama futbolcular, sahaya giren holigandan daha fazla şiddete eğilimli olunca bu kaçınılmaz olaylar yaşandı. bunun lamı cimi yok. nasıl ki taraftar sahaya girerse, birisine şiddet uygularsa 6222'den ceza alıyorsa bu kanun daha da katmerli şekilde futbolcular için uygulanmalıdır.

    bunun yorumu yok. kanun belli. sportif yaptırımları belli. sen kenara çekilirsin, görevli işini yapar. ha yok, biz sahanın ortasında 30 kişiyiz, sazan gibi tek bir taraftar var, vuralım, hayatına kastedelim derseniz de yapabileceğiniz tek şey ligden çekiliriz demek değil, "s.kmeseler bari" demektir.

    taraftar da, trabzonspor yönetimi de, futbolcular da susup cezasını çekmelidir. normal bir ülkede kaçınılmaz olarak yaşanacak şey de budur, tartışılmaz bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın