• 85
    kurala göre fenerbahçeli oyuncuların en az 5 maç ceza alması gereken olaylardır.

    tanımı da yaptığımıza göre yorumlamaya başlayayım. trabzon'un bu denli gaza gelmesinde iki tane sebep var, birincisi, şampiyonu biz belirleyeceğiz gazı. fenerbahçe'nin bu maç dışında zorlanacağı pek fazla maç yok. avni aker'de de trabzonun durumu malum, feneri sürekli yeniyorlar vs. apo hunter'ın taktik dehası sayesinde ilk yarı kaleye şut atmadan 2-0 yenik duruma düşünce tribünler olayları bir şekilde başlattı.

    ikinci yarıda bir önceki derbiyi yöneten (!) hakemin tüpraş stadında maçı hükmen 3-0 gs lehine bitirmemesi, bu maçı da bitirememesine yol açtı. bu maçı herhangi bir yabancı hakem, uefa organizasyonunda yönetmiş olsa 55. dk'da maç hükmen bitmişti.

    burada bitiremeyen hakem, trabzonun attığı 2. gol ve fenerin attığı 3. golde bariz fb lehine hata yapınca tribün daha da gerildi. sonrası malum.

    buna ek olarak bence ikinci sebep, fenerbahçe'nin bile isteye mert hakan'ı o sahaya getirmesi. bir hafta öncesinde hadi burada yaptın, trabzonda da yap görelim tarzı olaylar, zaten kerameti kendinden menkul olan mert hakan/fb yönetimini gaza getirdi. mert hakan ve yedek kulübesi maçın başından sonuna dek taraftarı galeyana getirdi. işte o hakemi ayan beyan tehdit eden mert hakan denilen oyuncuya (!) sen cezayı kesemiyorsan, işte bu sonuç ortaya çıkar.

    ne olur? valla açık söyleyeyim, hiç bir şey olmaz. hakemi yumruklayan ankaragücüne tam da gs maçı öncesi cezasını bitirttiren pfdk, trabzon lobisine karşı sesini çıkaramaz. en fazla o kadar ceza gelir.

    fb'li oyuncuların alması gereken ceza malum. nasıl ki marcao kerem'e vurduğunda 5-10 maç arası ceza maddesini uygulayıp 8 maç cezayı dayadılar, burada da kural/madde aynı. minimum 5 maç verilecek. verilir mi? tabii ki mümkün değil. hele hele icardi'nin olmayan görüntüsünü uydurup onu da 1 maça fiksleyen eyyamcı yönetimin burada da eyyam yapacağına en ufak bir şüphem yok.

    amasız, fakatsız, tff kurulları ile birlikte istifa etmeli. gerekirse uefa'dan yardım alınıp (bir nevi kayyum) hakem atamaları, var atamaları ile birlikte uefa tarafından yapılmalı. ali koç'un 2 senedir fikstürün son haftasını bizim maça denk getirip içeride şampiyonluk kutlayarak, bir nevi intikam almayı düşündüğü de bilindiğinden çok ama çok dikkatli olunmalı. çok açık konuşuyorum, gerekirse süper kupa vs iptal edilsin, son maçı da tarafsız yabancı hakem yönetsin. gs-fb camialarının sokakta vs karşı karşıya getirilmeleri, büyük bir infiale yol açar, allah korusun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın