• 460
    beyin ölümü çoktan gerçekleşmiş spor. hem türkiye hem avrupa için geçerli bu. sermaye işin içine girdiğinden beri futbolun tadı tuzu zaten kalmadı. 2 gol atan kazmalara milyon euro’lar dökülüyor, makas ebesinin örekesine kadar açılıyor, top 5 ülke haricindeki takımların mücadele şansı öldürülüyor.

    iş bu kadar para odaklı olunca tüm federasyonlar ve hatta uefa, fifa gibi kurumlar bile yayın geliri için türlü türlü işler çeviriyor. 2013’te şampiyonlad ligi finalinde el clasico yapmak için döndürülen fikstür şikesi ortada. o sezon galatasaray ve malaga resmen hakemlere boğduruldu. neden? çünkü dortmund, bayern, real ve barça’dan oluşan son 4 turu daha çok izlenecek daha çok para getirecekti. daha rüşvetle dünya kupasının katar’da oynatılması, arabistan rezillikleri kısmına girmiyorum bile. futbolun ruhu öleli çok oldu. zaten bunu bildikleri için 60 dakikaya düşürmeyi tartışıyorlar.

    biz güzel zamanlarına şahit olduğumuz için bu spora gönül verdik, vazgeçemiyoruz. inşallah gelecek yeni nesil ipine sürmez de azalarak biter gider futbol.
App Store'dan indirin Google Play'den alın