resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 5735
    bu toprakların batı medeniyetlerinden teknolojik, zihinsel ve ahlaki olarak geri kalmasının sebeplerinden birinin de ta osmanlı zamanından gelen aristokrat sınıfının yok edilmesi olduğuna dair bir görüş mevcut.

    --- alıntı ---

    üniversiteleri kimler kurdu? amerika'yı keşfedecek columbus'u kim finanse etti? amerika'da afrika'da asya'da yüzlerce liman ve şirketi kimler açtı? east indies company'i kimler kurdu? da vinci'yi kim finanse etti? wagner'i kim finanse etti? newton'u kim finanse etti? meclisleri kimler açtı? fabrikaları kimler kurdu? hep aristokrat aileler. zengin aileler.

    osmanlı işte bunu yok etti.

    fatih sultan mehmet'in yaşadığı çandarlı travmasından sonra, hiçbir aristokrat ailenin yeşermesine izin verilmedi. hatta zengin ailelerin malına mülküne çoğu kez sebepsizce el konuldu. vezirlerin ve sadrazamların tamamının malına mülküne öldükten sonra el konuldu, ailelerine çok ufak bir miras bırakıldı. para hep ama hep tek bir kapital'de tutuldu: osmanoğlu ailesi.

    ne bekliyordunuz ki? dünyanın neresinde tek bir şirketle zengin olan ülke var? neresinde tek bir yöneticiyle zengin olan ülke var?

    başarı, kümülatiftir, zincirleme ilerlemek zorundadır. aile kurumu ise avrupa'da bunu sağlayan en temel faktör olmuştur.

    --- alıntı ---

    düşünsenize ülkenin en zengin, en güçlü ailelerinden birinin en göz önündeki üyesi bu şizofrenik şahıs. bu toprakların gelenekleri maksimum böyle bir tip çıkarmış.

    futbolunu falan geçtim. böyle bir ülkenin burnu b.ktan kurtulur mu sizce?
App Store'dan indirin Google Play'den alın