resim
İsmail Kartal
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:63
Uyruk:Türkiye
  • 1274
    sahiden bu gece sahura kalkacak mıdır diye merak ettiren. kimsenin inancını sorgulamak işim değil. ancak bir inancı olan insanın bu kadar haksızlığa karşı ne hissettiğini merak ediyorum. nasıl olsa tanrı bağışlayıcı mı diyor mesela? bir umre / hac daha yapar, çocuklar gibi günahsız mı dönerim diyor mesela? hani vardır ya hac vazifesinden günahsız bir bebek gibi dönüyorsunuz söylemleri. sahiden o kadar kolay mı olacak ya? her türlü haksızlığı yapıp sonra namazla, tövbeyle geçiştirilecek mi yapılanlar?

    ülkede din kavramı gösterişten ibaret ne yazık ki. o nedenle içselleşmiyor. insanlar anlamadığı bir dilde dua edip ibadet ediyor. türkçeleşmesi söylenince de çıldırıyorlar. insanlar anlamadığı bir dildeki ayetin tilavetine ağlıyor. duygusal bir parçada gözlerin dolmasından farksız.

    burada konu aslında ismail kartal da değildi. ancak inancı olan, ahirette hesap vereceğini düşünen, cehennem azabından kaçmak isteyen bir insanın nasıl böyle şeyleri kabullendiğini aklım almıyor.

    gerçi niye şaşırıyorum bilmiyorum. hocadan şike için fetva alanların memleketi. torpille işe girmek şık değil; ama maaşı da haram değil diyenlerin memleketi. tarikatı, cemaati hamuduyla götürdüğü müddetçe haksızlıklara ağzını açmayanların memleketi. din kurumunda faize haram, kkm'ye helal fetvası verenlerin memleketi.

    zerre kadar samimi inancın varsa vicdanın seninle hesaplaşacaktır ismail. o gece başını yastığa koyduğunda o ses seni çürütecektir. değmez. hep bu dünya fanidir diyip de hiç ölmeyecekmiş gibi bu yollara girmeye değmez. ettiğinizi bulun, yaptıklarınızın karşılığı bu dünyada bulsun sizi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın