• 93
    artık her branşta fenere yeniliyor olmak, galatasaray fenerbahçe rekabeti gibi başlıkları görmekten, yazmaktan kusacağım ama şu detayları da yazalım da bari başlığın içinde "bizi hep yeniyorlar, aciz yönetim, nasıl taraftarsınız olm siz" gibi içi boş laflar değil de, en azından başlığın içini dolduracak dişe dokunur bir şeyler olsun. buyrun deşelim;

    fenerbahçe bayan basketbol takımının bütçesi 4 milyon eurodur. bu bırak bayanlar ligini, erkekler ligindeki 12 takımdan daha fazla bir bütçeye sahip olmak demek. buna beşiktaş bile dahil. bizim erkek takımımızın açıklanan bütçesi bile 7.5 milyon dolar yani yaklaşık 6 milyon euro.

    fenerbahçe acıbadem bayan voleybol takımının bütçesi tam 5 milyon dolar. bu ne demektir biliyor musunuz? avrupa'nın en büyük bütçesine sahip voleybol takımı demek oluyor. 2. olup alamadıkları kupada final four oynayan diğer takımların bütçelerinin toplamı kadar neredeyse. takımın yıldızı gamova'yı elde tutmak için verilecek parayı bizim futbol takımında alamayan futbolcu var.

    rekabette şu dönemler bizden çok daha üstün olmalarının temel nedeni bütçeler arasındaki oldukça büyük farktır. ne yazık ki rahmetli canaydın döneminde tepetaklak olduğumuz amatör şubelerde tekrar şampiyonluğa oynayacak duruma gelmemiz 3 senemizi aldı. hatta bence bu kısa bile sayılabilecek bir süre. ancak şöyle bir gerçek var ki bizim kaybettiğimiz zamanda fenerbahçe atılımlarının üstüne yeni atılımlar yaptı. yine ne yazık ki ne mehmet ali aydınlar'ımız var ne de celal aras'ımız var paraları basacak.

    adnan polat'ı ölümüne eleştirmenin hiçbir mantığı yoktur. büyük sponsorlar kapımızı aşındırmıyor maalesef. yoksa büyük şirketler lütfen sponsorunuz olalım deyip de bizim başkan kabul etmemezlik yapmıyordur muhakkak. sponsor bulma çalışmalarından bahsediyor her röportajında. şu bir gerçek ki rakibimizle olan bütçe farkını kapatmak için belli bir zamana ihtiyaç var. ancak sadece galatasaray'ın adı bu süreyi oldukça kısaltacaktır. bütçeler yakın bir hal aldığında başarısızlıklar devam ederse bu satırların sahibini de karşılarında bulacaklardır elbet.

    ancak şu anda körü körüne birilerini yerin dibine soksan ne olur sokmasan ne olur. çözüm önerin yoksa çemkirmek de nafile. gerçek ise bunlardan ibaret...
App Store'dan indirin Google Play'den alın