resim
İlhan Palut
Görev:Teknik Direktör
Takım:Ç. Rizespor
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 301
    * sonrasında antrenör kariyerinde büyük leke oluşmuş teknik direktör. artık kendini fenerbahçe ekosistemi ile sınırladı.

    kendisine bir sır verelim: büyük takımlar kendilerine rakip olduğunda zorluk çıkarmamış teknik direktörleri o an beğenseler bile, ilerde teknik direktör olarak tercih etmezler. fenerbahçe bile ..

    çünkü kendi takımına bunu yapan (yönetici baskısı da olsa) , başka bir sebepten dolayı bunu antrenör olursa eğer ileride benim takımıma da yapar diye düşünürler. başkanla ters düşer yapar, kovdurmak için yapar, sevmediği oyuncuları yollatmak için yapar. yapar da yapar. adının karşısında hep bir (?) açıklaması olacaktır olası antrenörler listesinde.

    ayrıca oyuncuya ''yenmemenin de '' bir olası seçim olduğunu gösterirsen, winer'lık direncini kırarsın, mesleğine ve formasına saygısını yitirirsin. ancak lejyoner mantığındaki çook profesyonel oyuncular bunu kabul eder ama onlarla da hiçbir savaşı kazanmazsın. ne zaman satacakları belli olmaz, aidiyetleri yoktur, kendilerini riske atmazlar.

    şimdi gelelim fener maçı palut incelemesine..

    fenere zorluk çıkarmama göstergeleri:

    1-)ferdi'yi rahat bırakmak. galatasaray, trabzon, ts, danimarka takımları ferdiyi tıkadı, bağlantıyı kesti. /+ ikinci yarı rahattı.
    2-)kaleden oyun kurup yatay pasla çıkmak. /+ikinci yarı kötü zemine rağmen rize bunu yaptı.
    feneri yeneceksen uzun top veya hat delici dikine pas olmalı.
    3-)oyuncuyu alışılmadık pozisyonda oynatmak./- bunu çok anlayamadım. rizeyi çok tanımıyorum.
    4-)uzun süredir oynamamış oyuncuyu salmak./+ + tarık çetin ve diğerleri
    5-)saçma hareketler yapıp maçı tehlikeye atanı hemen çıkarmamak.
    çoğunlukla iş içten geçtikten sonra çıkarıyorlar veya salakça kırmızı görüyor, kendi çıkıyor./+atilla ve kaleci, hatta muammer
    6-) hiç olmayacak değişik,ters, uygunsuz taktik atraksiyonlarını ilk defa denemek./+ çamurla sahada kısa pasla çıkmak.
    7-)başlangıç ve sonuç konuşmalarında fenerbahçe'nin ne kadar mükemmel takım olduğunu vurgulamak./- sonuç konuşmasında utancından yapmadı. ama daha önceleri 3-5 yıla yetecek kadar yapmıştı.
    8-)hakları yense bile hiç hakemden konuşmamak./+ tek çıt yok.
    9-)kompakt merkezi kapatan, hatların yakın olduğu, geride bekleyen taktik yerine takım boyunu ve enini geniş tutmak./+ 2. yarı hatları gevşetti.

    ayrıca kendisi dünkü maç itibariyle bir şık daha ekledi.
    10-) ilk yarıda muhakkak çok sert oynatıp kırmızı kart almaya çalışmak./+
    muammer, shelvey, ve diğerleri ellerinden geleni yaptılar fakat arda kardeşler atamadı.

    kendisi 8/10 ile kriterleri karşıladı. volkan demirel, emre belözoğlu, çağdaş atan (hiç oyuncu değiştirmemek gibi atraksiyonları var kendisinin) gibi çok çetin rakipleri var. onlar çıtayı yükseltti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın