• 7
    (bkz: yerli futbolcuların sürekli mağdur olması)

    normalde kerem'i severim ama ta hakan şükür'den beri hiç bitmeyen bu gelenekten gerçekten sıkıldım. yerli oyuncular ayakları tökezledikleri anda taraftardan şikayet ediyorlar. hakan şükür gitti hakan ünsal başladı, o gitti arda başladı, o gitti selçuk inan başladı. şimdi de aynı geleneği sağolsun kerem sürdürüyor.

    taraftar dediğin insan çocuğunun rızkından kesip bilet alıyor, sıklım tıkış metroya minibüse gelip maça gidiyor, ertesi gün işe gideceğini bile bile tribünde boğaz patlatıyor. taraftar bu kadar irrasyonel işi yaparken herkes pek memnun oluyor ama yerli oyunculardan birini eleştirmeye kalkarsa anında "taraftar değil seyirci olmakla", "cahillikle" suçlanıyor. "taraftar cahil olmasa, soğukkanlı düşünmeyi bilse bu krizde tonla para verip neden tribünleri doldursun" diye nedense bir allahın kulu sormuyor. beklentiler hep tek taraflı kuruluyor.

    taraftar forma alıp tribünde maç izlerken ortadoğulu azgınlığında, oyuncuya tepki verirken ise norveçli naifliğinde olsun isteniyor. 30 milyon taraftarı olan bir camiada asla kötü yorum yapan bir topluluk olmasın deniyor. kimse kusura bakmasın ama bu gerçekçi bir beklenti değil. galatasaray futbolcusuysanız galatasaray futbolcusu gibi eleştirilirsiniz, galatasaray futbolcusu gibi eleştirilmek istemiyorsanız enes ünal gibi şansınızı yurtdışında denersiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın