resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2347
    keşke hep 66 kalsaydı.

    10 numarayı da kaptanlığı da kendisi istememiş olabilir. ama bu ikisinin de hiç kolay işler olmayacağını tahmin edip ona göre bu taşın altına elini sokmalıydı. yapmadı. oynadığı pozisyonları yadırgadı.

    bir kaptan olarak gülmemeye, attığı gole sevinmemeye hakkı yok. evet elbette bu adamın galatasaray'ın dışında da bir hayatı var o futbol sahası senin iş alanın. ve yaptığın iş kaptanlık. bir kaptanın maç seçme lüksü olamaz. hiçbir oyuncunun böyle bir hakkı olamaz. sen kaptanlığı aldıktan sonra ben oldum diye oyununun üzerine hiçbir şey katmadan devam etmeye çalışamazsın.

    bak arkadaş messi'ye, evet uç bir örnek ama karşılaştırmaya çalışmıyorum, geçen seneye kadar uzaktan kaç golü vardı? kaç sert şutu yada uzun mesafeli plasesi vardı? yoktu. ama bu sene bak, attığı goller %70'i cezasahası dışından. marca gazetesi bununla ilgili bir grafik bile yayınlamıştı.

    artık takıma yarar vermeyi de geçtim iyice zarar verir olmuştur. nereye gidicek bilmiyorum ama bu haliyle ortalama bir ispanya kulübünde anca oynar. ingiltere'de yada italya'da oynaması imkansız. biri inanılmaz hızlı ve sert, diğer tempolu ama alabildiğine mücadele gücüne bağlı. ispanya aslında tam kendisine göre.

    neyse, nereye giderse gitsin de artık daha fazla kötü hatırlamamıza fırsat vermesin. çünkü hakikaten ciddi bölünmeler var taraftarlar arasında arda konusunda. 30'una merdiveni dayasın, büyüsün olgunlaşsın, gelsin geri alsın kaptanlığını. 34-35 gibi de paşa paşa jübilesini yapalım burda.

    burdan da sesleniyorum yönetim'e; sırf takımda tutacaksınız diye harcadınız çocuğu. daha çocuktu o, kaldırabilirim kaptanlığı diye düşünmesi normal. hala daha semih şentürk'e genç semih diyen bir memleketiz, futboldaki gençlik anlayışımız 25 yaş. 19-22 arası hala daha "çok genç daha" klasmanına giriyor. avrupa'da bu "çok genç daha" yaşı a takım'da 17 yaşında forma şansı bulabilenlere söyleniyor. biz de hala semih'e genç diyoruz.

    o yüzden sevgili yönetim, o 66 no.lu çocuktan bu olgunluğu nasıl beklediniz, bunun altından kalkabileceğini nasıl düşündünüz ben bilmiyorum. şimdi dua edelim de birileri +€10m ödemeyi kabul etsin. şu 10 numaralı forma da artık aslantepe'de göklere çekilsin. çünkü kimi getirirsen getir bu kulüp ortamında o 10 numaranın hakkını vericem diye işleri sarpa saracak. asın gitsin tavana, zaten hagi gibisi gelmez daha.

    arda da fırsatlarını değerlendirsin, uğurlayalım güzel güzel. kulübüne de para kazandırsın. 30 civarı tekrar bekleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın