resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 9142
    türkiye liginin uluslararası prestijini adıyla bile birkaç puan yukarı çeken futbolcu.
    oyunuyla, sempatikliğiyle, tarzıyla da, tüm ülke tarafından sevilen bir karakter oldu.
    dünya'da, avrupa top 5 ligde dahi bu tarz futbolcular senelerdir sahada koruma altındadır. bu liglerin yöneticileri, özellikle hakemleri bu konuda sık sık uyarırlar. ligin izlenebilirliği, bu oyunculara karşı veya beraber oynayan genç oyuncuların oyununun gelişimi bu açıdan da çok önemlidir.

    ne olduysa bu sene, icardi'ye kasıtlı yapılan tamamen art niyetli fauller bile göz ardı edilmekte. bu işte kimin parmağı olduğu apaçık ortadadır. buna maşa olanlar da gayet bellidir.

    art niyetlilerin elini attığı; icardi için bence bu senenin kötü anlamda kırılma anı, ritminin düşmeye başladığını düşündüğüm, daha ligin başında şöyle bir pozisyon var. ali şansalan'nın yönettiği, koray gençerler'in var hakemi olduğu 2 eylül 2023 gaziantep fk galatasaray maçında, papy mison djilobodji isimli kasabın, kırmızı kartı geçtim, icardi'nin futbol hayatını bitirebilecek hareketi bu ligde es geçildi ( https://gss.gs/cWm ). sonrasında da medyada olsun, bizim yönetim ve taraftarlar olarak doğru düzgün bir protestomuz olmadı. bu işin böyle olacağı, nereye varacağı taa başından belliydi aslında. sonrasında devam eden süreçte, yine kasıtlı olarak özellikle icardi'ye yapılan müdahaleler görmezden gelindi.

    bu art niyetlilerin, ne türk futbolunun gelişimine, ne uluslararası prestijin önemine, ne insan sağlığına saygısı olmadığı bariz belli. türk futbolu bu zihniyetle bir arşın yol alamaz. umarım bazı şeyler değişir. bu değişimi yapacak kudret de yine galatasaray camiası olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın