resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 3058
    bence gelmeden önce kendisi hakkında hiçbir bilgimiz yoktu ve kendisini yeni yeni tanımaya çalışıyor teknik heyet. başka açıklama bulamıyorum çünkü.

    yıllar boyu dünyanın en çok izlenen liginde 4-3-3 kenar forveti olarak oynadı. yaşlandıkça da her futbolcu gibi mevkisini değiştirdi ve 4-4-2'nin 2'li forvetlerinden birine evrildi. ve bu performansıyla galatasaray'a transfer olmasına rağmen bilin bakalım biz sadece nerede denemedik?

    4-2-3-1 kanadı olabilecek yaşları çoktan geçtiği, zaten hiçbir zaman 4-2-3-1 kanadı da olamayacağı bilinen bir şeydi fakat bi inada tutuştuk. kime neyin inadı bilemiyorum ama tutuştuk ve olmadı. ısrar ettik, yine olmadı. dün ise işi daha da abarttık, dünya üzerinde 4-4-2 kanadı olabilecek son oyuncu olmasına rağmen, hem de kötü bir gün geçirmesine rağmen sanki defans yapmadığı yeni karşılaştığımız bir süprizmiş gibi 4-4-2 kanadında denedik. bunu da dünya gözüyle gördük çok şükür ve ne ilginçtir ki yine olmadı, inanır mısınız bunun uğruna gol de yiyorduk nerdeyse... ok adar göze aldık hani her şeyi.

    şimdi biz aynı şeyi 1 milyon kez deneyimleyip, görüp, sonra yine tekrardan niye deneyimlemeye kalkıyoruz, nasıl bir takıntımız var bilemiyorum. bir kere tesadüfen, o da artık halil artık sırıtıcak dereceye geldi diye istemeye istemeye forvette oynattık ve hayvani verim aldık. sonra adamdan verim alınınca telaşa mı kapıldık, ne yaşandı bilmiyorum ilk fırsatta yine sola atıp, yine aynı şeyleri görmek konusunda inada tutuştuk ve yine olmadığını gördük. bu işin sonunun gelmemesi artık can sıkıcı olmaya başladı.

    takıma dün katılmış vinicius'la bile 4-4-2 deneyip de, hali hazırda 4-4-2 forveti olarak gelen bir oyuncuyu 6 aydır bir kere bile denememiş olmamız korkunç bir inat. amatörlük seviyelerini zorluyor.

    kanatta olmuyorsa olmuyodur arkadaş? twitter'da zaha'yı oynattığımız pozisyonla ilgili ingilizler ağır şekilde dalga geçiyordu. gerçekten çok daha fazlasını hakediyoruz.

    (bkz: 10 şubat 2024 galatasaray istanbul başakşehir maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın