• 611
    1) "bu orta saha ile 2023-2024 sezonu zor geçer" tezinde fikir birliğine varılan 2023 yaz transfer sezonu orta sahaya ndombele transferi ile kapanmıştı. ndombele kendisinden en alt düzeyde beklentisi olan taraftarın beklentisinin bile altında bir performans sergiledi sezonun ilk yarısında. varlığı ile yokluğu birdi. dolayısıyla 2023 yazında geçerli olan tez 2024 kış mevsiminde de geçerliliğini korur vaziyetteydi. bu konu özelinde üç maymun oynandı, hiçbir şey yapılmadı. herhangi bir şey yapmaya tenezzül bile edilmedi.

    2) türk futbol ve galatasaray tarihinin en yüksek bonservis bedelli oyuncu satışı gerçekleştirildi. sacha boey gitti. yerini benzer veya daha kaliteli bir bek ile doldurmanın mümkün olmadığını hemen hemen bütün galatasaraylılar biliyordu. taraftarın, biraz da boey'in satışındaki astronomik tutardan sebep, en toleranslı olduğu transferdi. ama bu demek değildi ki gidip afrika kupasının favorilerinden birinin 31 yaşındaki sağ beki transfer edilsin. bir "maliyeti çok uygun, en kötü senaryoda bile finansal zarar ettirmez" tezi tutturuldu ama aurier'in tutmadığı senaryoda (böyle bir ihtimal var ve hiç de azımsanmayacak düzeyde değil) galatasaray'ın gerçek bir sağ beki kadroda mevcut değil. aurier transferinde karavana atılmış olursa, sportif başarı açısından baya baya zararlı bir hamle yapmış olacağız. haydi oyuncunun sportif veya finansal artısını/eksisini geçtim; adam afrika kupasında. 11-12 şubat gecesi final oynayacak. oyuncu yarınki başakşehir maçında olmayacak, 15 şubat'taki sparta prag maçında da olmayacak ve hatta finalden sonra bir hafta izin verildiği bir senaryoda 18 şubat'taki ankaragücü maçında da olmayacak. ve bu oyuncunun ismi uefa avrupa listesine verildi. önümüzdeki 9 günde oynayacağımız üç maçta olmayacak olan bir sağbekin transferini uefa avrupa listesine yetiştirmek için uğraşmak yerine, derrick köhn transferini geçen hafta tamamlayabilseydik keşke. en azından avrupa maçımızda kullanamayacağımız bir sağ bekin yerine, avrupa kupası maçında kullanabileceğimiz bir sol bekimiz olurdu listede. hiç kendimizi kandırmayalım; aurier transferi kağıt üstünde fiyaskodur. kağıt üstündeki fiyaskonun sahada temizlenebilmesi adına da aurier'in mart, nisan ve mayıs aylarında çok fazla şey ortaya koyması gerek. koyup koyamayacağını hep birlikte göreceğiz.

    3) bakambu satıldı güzel bir bonservis karşılığında. herkes gibi ben de bu satışı gerçekleştireni tebrik ederim. kendisinden gelen paranın küçük bir kısmıyla carlos vinicius sezon sonuna kadar kiralandı. alınabilecek bir risk. çok çabuk istanbul'a indi, 2 gün içerisinde türkiye kupası maçında formamızı giydi. mantık olarak doğru bir transfer ama sahada ne vereceği çok da belli/aşikar olan bir kalite de değil. bekleyip göreceğiz. bakambu'dan gelen paranın büyük bir kısmı ise derrick köhn transferi için kullanıldı. oyuncunun transferi 8 şubat akşamı geç saatlerde tamamlandı, yani uefa'ya verilen oyuncu listesinin son teslim tarihinden 6 gün sonra. aurier benzeri, köhn de prag karşılaşmasında olmayacak. aurier belki rövanş maçında forma giyer ama köhn rövanşta da oynamayacak. oyuncu hakkında çekincelerim mevcut, alman ikinci liginden izlediğim videolar sebebiyle oyuncuya dair gaza da gelmedim ve hala rıdvan yılmaz'ı tercih eder noktadayım ancak makul bir transfer olduğunu kabul ediyorum. "başarılı bir transfer" der miyim? 2 şubat günü köhn transfer edilse ve avrupa listesine yazılmış olsa derdim ama 8 şubat günü transfer edildiği için, diyemiyorum. yarın veya sonraki haftalarda uçup kaçsa da muhtemelen diyemem çünkü kendisinin dün bitirilen transferi galatasaray yönetiminin "bizim prag'ı elemek gibi bir niyetimiz yok" düşüncesinin dışa vurumudur. tıpkı aurier gibi. sağ bek aldık, sol bek de aldık kağıt üstünde ama 6 gün sonra rams park'ta sparta prag'a karşı sağda kaan, solda berkan oynayacak. köhn başarılı bir hamle mi oluyor yani 8 şubat günü? maalesef olmuyor.

    kabaca üç maddede değerlendirilebilecek bir transfer dönemi geçirdik. subjektliği bir kenara bırakıp, kişilerden bağımsız sadece galatasaray'ın menfaatlerini ve doğrularını temel alan bir objektiflkte konuya yaklaşıldığında durumumuz bundan ibaret. bu tabloya ben 10 üzerinden 4,5'tan 5 veririm. o da boey'in satışının hatrına. daha yüksek bir not bu transfer döneminde yapılanlara ağır gelir zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın