• 31
    son yıllarda galatasaray taraftarının kiralık giden oyunculara köle, kiralık alan takımlara da alt yapı muamelesi çektiği transfer biçimidir.

    örneğin: sene başı beğenilmeyen bir oyuncu aynı maaşı kazanarak ve düzenini değiştirerek aynı ligdeki başka bir takıma kiraya verilip, o bölgenin as oyuncusu başka takıma gidince taraftar hemen geri çağırılsın, gelsin oynasın diyor. transferin birde karşı kulübü var, oyuncunun yeni takımındaki arkadaşlıkları, rolü, performansı, ailesi, düzeni var. ancak fm oyununun etkisiyle her transfere geri alma maddesi konulsun istiyorlar. hani oyuncuyu kiralayan takım bu işi sevabına yapıyormuş ve bizim alt yapımız gibi bu maddeyi kabul etmesi gerekiyormuş gibi.

    arkadaşlar ilk benden duyun istedim, kiralıktan geri çağırma maddesi senden çok daha küçük takımlara dayatılabilecek bir madde , aynı ligden değil 2.3. ligden takımlara olur.

    bir başka örnek: sakatlanan sağ açık oyuncusu yerine bizden çok daha üst düzey bir lig olan premier ligde kiraya giden futbolcumuzu "orda zaten çok oynamıyor hemen geri çağıralım gelsin" beklentisinde öneriler ısrarla karşıma çıkıyor. oyuncuyu kiralayan takım sakatlıkta kupada faydalanacak belki, yada sene sonu değerlendirecek, belki hoca değiştirecek yine kullanacaklar. yada oyuncu gittiği ülkede mutlu, ortamı güzel köle mi bu adam ?

    artık bu kiralıktaki adamı geri çağıralım olayına rica ediyorum mantıklı çerçevede yaklaşalım. berkan hem orda mutsuzdu, hem kulubu oynatmıyordu, hem de bizim ihtiyacımız vardı döndü. bu şartların bir araya gelmesi kolay olmuyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın