resim
Ali Yıldırım Koç
Görev:Başkan
Takım:Fenerbahçe
Yaş:57
Uyruk:Türkiye
  • 5514
    kalitesiz başladığı başkanlık hayatına istikrarlı bir şekilde kalitesizliğini artırarak devam eden rakip takım başkanı, ülkenin en büyük holding ailesinin bir üyesi.

    fenerbahçe camiasında bana kalırsa psikolojik kırılma kendisinin adaşı olan ali şen zamanında başlamıştır. "herkesle kavga ederek yukarı çıkma" stratejisi, ses yükselterek baskın gelme taktiği ilk onun zamanında başlamıştır. daha sonra bu konularda ülkenin en etkili, bu taktiği en üst perdeden yaşatabilecek olan isim aziz yıldırım kulübün başına geçti ve yıllarca tansiyonu hep yüksek tutarak bu zemini korudu. şimdi ise ali koç bunu devam ettirmeye çalışıyor fakat beceremediği için konu tamamen sahanın dışına kaymış durumda.

    sahada en ufak bir başarısı olmadığı için konuyu saptırarak odağı başka yerlere kaydırmayı seçtikleri zaman, algılayamadıkları şey de tam olarak bu, kendi takımları da sahadan uzaklaşıyor. buna camia da eşlik ediyor. kendi kendilerine bir kurtuluş savaşı verdiklerini, düşmanlara karşı mücadele ettiklerini, kimi zaman devletin, kimi zaman tff başkanı olan eski yöneticilerinin, kimi zaman galatasaray'ın, kimi zaman hayali düşmanların (var'daki fetö'cüler), kimi zaman da kendi eski yöneticilerinin/kulüp içi muhalefetin bu kutlu yürüyüşte onlara düşman olduğunu ve onlar olmasaydı zafere ulaşabileceklerini düşünüyorlar.

    ali koç kendi kibir dağlarında yaşayan biri. geçen gün kokteyl servis eden garsona yaptıklarından da bunu anlayabilirsiniz. kendisi şımarık, parasıyla kendine anlam kattığını düşünen, herkesin önünde ceketini ilikleyip yere bakarak onu dinlemesi gerektiğini düşünen bir egoya sahip. bu kişisel bir tespittir; olabilir, kendisini, ailesini ve çevresini ilgilendirir. fakat bu egoya fenerbahçe'yi de dahil etmeye başladığı anda sorun başlıyor. fenerbahçe'nin "dünya'nın" en büyük spor kulübü olduğu iddiası ve daha da kötüsü buna inanıyor olması kendi camiasını da zehirleyen bir toksisite doğuruyor.

    aslına bakarsanız bunları yazıyor olmamın sebebi fenerbahçe'nin yapısından şikayet etmek değil. bu şekilde devam etsinler, ettikleri sürece sonuç hiçbir zaman değişmeyecek. mağlubiyete ve mağduriyete mahkum bir camia olarak sonsuza kadar devam edebilirler. fakat bu durum farklı çevresel sonuçlar doğuruyor ve bu artık tehlikeli bir hal almaya başladı.

    bu yolda kendisine alet ettiği ilk mecra medya oldu. önüne kemik atar gibi para attığı, twitter'da trol olmasına bile katlanılmayacak tiplerin youtube ve televizyon programlarında boy göstererek spor medyasını itle köpekle doldurması diğer camiaların da benzer rakipler üretmesini sağladı. sokak röportajında bile mikrofon uzatılmayacak tiplerin, kamera karşısına geçip nefret, algı ve komplo teorileri saçması bizim gibi kaos seven toplumlarda maalesef yer edindi ve bir yerden sonra neredeyse tamamen buna dönüştü.

    maalesef ikinci sonucu ise spor camiası ve kulüplerin bu yolu mübah görüp her hafta her maç her kulüp başkanı tarafından benzer söylemlerin yer edinmesine neden oldu. aynı sezon içerisinde -ki henüz yarısına geldik- bir hakem yumruklandı, bir başkan -karar doğru olmasına rağmen- takımını bir hakem kararı sonrası sahadan çekti. bu gerginlik tırmanmaya başladığı zaman maalesef birbirini besleyen bir yapıda devam eder ve bizde de öyle oluyor. hiçbir kulüp sorunu kendisinde aramıyor. bazı teknik direktörlerin cılız sesleri çıksa da kendi başkanlarının çığırtkanlığı altında eziliyor.

    bunlar da bir yere kadar anlaşılabilir olsa da ali koç artık açıktan camiamızı hedef göstermeye, bunlar şöyledir bunlar böyledir gibi aşağılık hallere girmeye başladı. bu dil, bu üslup, bu söylemler artık kendisinin gerçek terbiyesiz yüzünü, zengin imajının sakladığı ahlaksız yapısını gözler önüne seriyor. bu insan halkı açık açık, hiçbir şekilde üstünü kapatmaya bile tenezzül etmeden hedef göstererek halkı kışkırtıyor. ve eminim ki cezasız kalacak bu yaptıkları. nüfuz edebildiği anadolu kulüp başkanlarına da benzer söylemler söyletmeye çalışacak.

    maalesef futbol iklimimiz zaten pek iyi değildi fakat artık daha da kavga odaklı bir hal alacağız. sonra çıkıp bu çirkefliği sağa sola fatura ederek çekip gidecek. ha unutmadan, sene sonunda bırakıyorum yalanına da inanan varsa saf duygularına selam olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın