• 458
    maç bitti ama bu nedir arkadaş. şu pozisyonların biri bize denk gelse yanmıştık.

    gelgelelim "var" kadar kötü bir futbol oynadık. rölantide falan da oynamadık. yine acayip efor koyduk sahaya.

    teknik direktör tercihine saygı duyarım. kimi çıkardığı kimi soktuğu çok umurumda olmaz. oyuna nasıl etki ediyor ona bakarım. şu bir gerçek ki orta sahamız sallandı da sallandı.

    yani mertens kötü oynuyorken, orta sahamızın sendelediği görülüyorken niçin orayı hiç toparlama, yenileme ya da başka bir çözüm yoluna gitmedik.

    hiçbir maç değil. ama bu maç beni hayal kırıklığına uğrattı. hiçbir şey yapamadık neredeyse sahada. elbette rakibimiz iyi kapattı bizi. buna lafım yok. zaten hayal kırıklığı yaşadığım nokta bu. neden bir şey üretemedik?

    mesela mertens'i iç bölgeye çekebilirdik. çekmedik. mertens'i kenara atıp barış alper yılmaz'ı sol bek'e çekip berkan'ı orta sahaya gönderebilirdik. ya da barış alper'i sağ beke çekip kaan ayhan'ı ön liberoya atıp torreira-kerem iki sekiz oynayabilirdik. üçlü savunmaya geçebilir, rakibin eşleşme probleminden yararlanabilirdik.

    oyun kurdurmadı adamlar bize. orta sahada elini kolunu sallayarak kalemize indi. oradan da kanatlarımıza. önümüze gelen topa vurduk desek yeridir. öyle bir hal almaya başladı ki bir yerde, topu üçüncü bölgede bile ileri vuruyorduk.

    çok kötü oynadık arkadaş.

    gol bulamamak, 3-4 atamamak değil mesele.

    savunma mı yaptık peki? hayır. inanın buna böyle savunma olmaz. bireysel savunma yaptık, bu doğru. iyi de yaptık. ama takım savunması, savunma sistemi olarak ne yaptık? hiç.

    gol yememiş olmamız bir şeyi değiştirmez.

    bir de son bir şey. sorması ayıp bizim üç orta saha ile oynamamız yasak mı yahu? torreira-kerem-kaan-nbombele-berkan kutlu-eyüp aydın -döndüğünde oliveira- ile üçlü bir orta saha çıkaramıyor muyuz, maç içinde en azından ufak sekanslarda kullanamıyor muyuz?

    özellikle şöyle maçlarda.

    yok yani. oyun kuramıyoruz. pas yapamıyoruz. rakibi durduramıyoruz. orta sahayı bir türlü toparlayamıyoruz. sürekli merkezden geliyor, kanada iniyorlar.

    gerçekten uzun zamandır, bu kadar hayal kırıklığı yaşadığımı hatırlamıyorum. sivas maçı dahil.

    neyse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın