• 145
    https://gss.gs/mkU.png

    31 mayıs 2023 itibariyle 3.8 milyar tl borcumuz varken,
    30 kasım 2023 itibariyle 2.5 milyar tl'ye düşmüş gözüküyor. (muhtemelen yapılan sermaye artırımından gelen 400 milyon tl'ye yakın para ile bu borç için ödeme yapıldı, sermaye artırımı dahildir bu borca bence.)

    tcmb faizleri yükseldikçe anlaşma sebebiyle kredi faizi de yükseliyor.(%45-46 civarı yıllık faiz demek şu an için.) bu da kulübe ek faiz yükü getiriyor. bankalar birliğinden çıkış ne işe yarar diye sorarsanız en son gönderilen gelir tablosuna göre 524 milyon tl finansal gideri(faiz gideri) var kulübün. büyük bölümünün bankalar birliğine ödendiğini düşünüyorum. bu yüzden galatasaray için büyük artı yazacaktır. diğer kulüpler çıkamayacağı için sistemden bütçe ve yönetim anlamında ciddi öne geçer diğer kulüplere göre.

    son yapılan futbolcu satışlarından sonra anlaşmadan çıkılabilme ihtimalini yüksek görüyorum. çünkü hatırladığım kadarıyla riva ve mecidiyeköy'den yapılan satışlar belli bir hesapta tutuluyordu, bir kısmı ile alınan florya arazisinin kredi ödemesi kapatıldı, kalan para da üzerine eklenip bankalar birliğinden çıkış yapılabilir.

    son olarak kısa bir not olarak, yazdıklarım benim dışarıdan gördüğüm kadarı. finansal tablolardan bakıp yorumladım durumu, atladığım durumlar olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın