• 511
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1246355

    sanırım sevgili renktaşım cümle mühendisi ile çekim yapıp kalem kalem anlatmamız gerekecek ileride.

    galatasaray'ın gelirleri ilgili başlıklarda paylaştığım bir pdf dökümanı(https://gss.gs/Vce.pdf) var. onu indirirseniz, sermaye artışından gelecek tutar 540m tl olarak belirtilmiş.

    bizim borçlarımız ise 2.5milyar tl bankalar birliği (duyun-i umumiye kısacası) ve diğer yükümlülüklerin ifade edildiği 5milyar tl. (kısa dönem ödemeler, oyuncu ödemeleri, hizmet, lojistik, fatura bedelleri vs.)

    2.5milyar tl'nin ödenmesi için kullanıldı.

    bankalar birliği borcu :: 2milyar tl olarak sezona girildi. +faiz gideri ve birikmiş faizler

    loca, vip kombine, genel klasmandaki kombineler ile (ocak 24 loca satışı dahil) 2.4milyar tl kazanıldı. 1.2 milyar tl'si bankalar birliğine gitti. (200 milyon birikmiş faiz + 600 milyon faiz ödemesi olacaktı hatırladığım kadarıyla)

    bilançoyu uzunca incelemeden birşey söylenemez, ama faiz giderleri 1 milyar deniyorsa demek 2 milyar tl'ye yakın ödeme kalmış.

    sacha boey+ cedric bakambu + ucl / 2 = 32.5m € ise 1.05milyar tl kemiksiz ödenen tutar.

    ödemelerimizin işlendiği tarih, o döneme kadar olan tutarlar, birleşik faizin işlemesini görmeden ne kaldı ne gitti anlayamayız. ama benim tahminim seçimlere süprizle girecek dursun aydın özbek yönetimi

    ek not: faiz giderleri diğer 5 milyar tl'lik tutardaki kullanımları da kapsıyorsa o zaman duyun-i umumiye borçlarımız daha da azalmıştır. gene de faiz ödemesi ile bu gemi yüzmez. mümkün mertebe sakin kalarak ödeme yapılmalı

    ek not 2: tabi arada kdv'yi atladım. gelen cirolardan %18 %20 devlete yükümlülük çıkıyor. bunu amatör branşlarda kullanıyoruz. yani 7 milyar tl ciro mu yaptık 1 - 1.2milyar tl'nin amatör branşlara yönlendirilmesi gerekiyor. burada gib ile nasıl mahsuplaşıyorlar gene okumadan söyleyemem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın