• 2580
    takımını güçlendiren hamleleri yapamamış olan yönetimdir. hem de bunu devre arasında çok ciddi bir kazanç elde etmesine ancak bunu yaparken de takımındaki en değerli asseti elinden çıkararak yapmıştır.

    peki bu süreci biz niye yaşadık. niye takımı güçlendiremediler. hem de yarış bu kadar çetin sürüyorken bunu neden yapamadılar. bunun tek bir mantıklı sebebi var. aralık-ocak ayı gibi hortlayan maaşların ödenememe mevzusu sebebiyle. peki maaşları neden ödeyemediler. çünkü galatasaray 2023 yazında maaş yükünü korkunç seviyede arttırdı. geliri 3 iken ödemesi gereken maaşı 6-7 seviyelerine çıkardı. buna rağmen takımın eksiklerini kapatabildiler mi. hayır kapatamadılarve bu sebepledir ki harıl harıl eksiklerin kapatılmasını istiyoruz.

    ortada bir yönetim başarısızlığı, yönetememe başarısızlığı var. kaderine terk edilmiş bir takım var. bekleri olmayan bir takımı, bek olarak yapılmak istenen transferler tamamen doğaçlama ve günü kurtarmaya yönelik ki onu bile beceremiyorum ve eğer becermelerini de şahsen istemiyorum. çünkü maaş yükü ilerleyen dönemde de canımızı yakabilir. madem terk ettiler, tam terk etsinler de iç kaynaklara yönelim şişen maaş yükünü indirelim. 2024 yazında şişkin maaş olarak elimizde zaha, tete ve oliviera kalacak. bu isimlerle yolların ayrılması maaş ödeme işini çok daha kolaylaştıracaktır. orta sahaya gelsen torreira’nın partneri yarın sabah nasıl performans vereceğini kendi bile bilmeyen kerem demirbay. yeterliliği tartışılır. lig dandik evet. bu bir açıdan avantaj ancak şöyle ki eğer takılırsak rakibin takılması da bir o kadar zor. çünkü rakibinin kadrosu hataya ve şanssızlığa yer vermeyecek kadar geniş ve dengeli. daha iyi mi, sene başı o kadar transferimizin ardından biz daha iyiyiz derdim ama geldiğimiz noktada kadroları 11 kişi itibariyle daha iyi. her pozisyon için lig özelinde en az 10 üzerinden 6’lık oyuncuları mevcut.

    2023 yazında yaptıkları hoyratça harcamanın cezasını 2024 şubat’ında çekiyoruz. hata yapınca cezayı da çekmeyi bilmek zorundayız. hataları da kimlerin yaptığı ortadayken bu isimlerin dokunulmaz oluşu da galatasaray’ın geleceği adına hiç hoş değil. geleceğin başkanı erden timur olarak bakıyor herkes ancak kendisinin transfer etme noktasında yetkin olmadığı çok açık. kendisiyle 4 transfer dönemi geçirdik. başarı oranı 2/4. o 2 tanesinde ne kadar başarılıysa diğer 2 tanesinde o kadar başarısız ve elden çıkarması gereken kontratlar var ki o kontratları da kendi yükledi galatasaray’ın üzerine. o sebeple gelecek dönemde transfere karışmaması durumunda hiçbir şey kaybetmiyor olacağız. başka birisine şans vermiş olacağız ki gelen belki de daha iyisini yapacak. geçmesi gereken bir yüzde 50 marj olacak. bu yönetimin diğer üyelerinin ne yaptığını göremedik, isimlerini bile bilmiyoruz. dolayısıyla galatasaray’a ne kattılar, ben bir taraftar olarak bilmiyorum. yarın görevi bıraksalar kimse ses etmez.

    okan buruk, umarım hepinizin arkasını kurtarır, kurtarabilir. ne şanslısınız ki sürekli pozitif, esprili, hayat enerjisi yüksek, yapıcı, sizi taraftara şikayet etmeyen ve çok başarılı bir hocayla çalışıyorsunuz. bu kulübün en büyük efsanesi fatih terim ancak bildiğimiz üzere kendisinin anlaşabildiği bir başkan neredeyse yok. şu ortam fatih terim olsa nasıl bir rota izlerdiniz diyerek entryi sonlandırayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın