• 2542
    transfer konusunda başarısız oldukları bir gerçek ama bunun beceriksiz olduklarından değil, parayı çarçur etmek istemediklerinden olduğu da gayet açık. beceriksiz olsalardı sezon başında icardi ve zaha transferlerini de yapamazlardı.

    sezon başında parayı çarçur etmediler mi diye sorarsanız, o dönemde transferlere kötü diyen kaç kişi vardı? zaniolo'yu potansiyel 35 milyon ile elden çıkarıp bedavaya tete ve ziyech çözmek gayet iyi hamlelerdi. tutmadı, ama hiçbir transferin tutacağı garanti değildir. orta saha ve 10 numara konusunda beklentinin altında kalmış olsalar da mevcut orta sahaya kerem demirbay ve ndombele'yi eklediler. geçen sezonun rotasyonundan isim olarak daha iyi hale getirdiler. sol beke alınan angelino, o zamanlarda ligin en iyi beki olarak görülüyordu. yani sezon başında da parayı çarçur etmediler. kadroyu güçlendirme adına hamleleri yapmışlardı. başarısız olduklarını yine tekrarlayayım, ama hamle yaparak, bir şeyler deneyerek ve sadece 19 milyon euro harcayarak başarısız oldular.

    devre arası transfer döneminde iyi birilerini almak her zaman zordur. ya sneijder ve drogba gibi olağanüstü fırsatlar düşecek, ya da diagne'ye 13 milyon euro, boey'e 35 milyon euro verip alacaksınız, bunun ortası zor oluyor. galatasaray futbol takımı mevcut kadrosuyla 4 tane eksiğe sahip gibi görünse de ligdeki her takımı yenebilecek güçte. 8 ve 10 numara transferi bence de gerekiyor ama elimizde 8 numara oynayabilecek 4 tane isim var, bu 4 ismin üzerine para harcayıp yeni birini daha getirmek ne kadar doğru olur? transfer yaparken takımın dengelerini ve eldekileri de düşünmek gerekiyor. orta sahamız nitelik olarak eksik olsa da nicelik olarak asla eslik değil. ancak beklerde durum böyle değil. elimizde orijinal sağ bek diyebileceğimiz altyapı ürünü ali turap bülbül haricinde hiçbir futbolcumuz yok. onu da oynatmak için erken gibi görünüyor. bu yüzden kaan'ı sağda kullanıp yedeklediği diğer pozisyonlardan feragat ediyoruz. sağ bekte dubois, zeki çelik gibi bizi 5 ay idare edecek her futbolcu faydalı hamle olacaktır. asıl transferleri yaz döneminde yapmak her zaman için daha avantajlıdır. aynı şekilde sol beke de bir transfer ihtiyacı olduğu bariz ortada. bu yüzden galatasaray'ın bu dönemi en az 2 transfer ile kapatmasını bekliyorum.

    gelelim sacha boey'den gelen para olayına. yönetim eğer bu parayı bankalar birliği'nden çıkmak ve kemerburgaz'a geçişi hızlandırmak için kullanacaksa benim açımdan doğru olan şeyi yapmış olurlar. ligde şampiyon olmak elbette çok önemli, ama bankalar birliği anlaşmasından çıkmak, galatasaray'ın ekonomik özgürlüğe sahip olan ilk türk kulübü haline gelmesi demektir. bu da uzun vadede kadro gücümüzü, kulüp gücümüzü çok arttıracak bir durum. bu yüzden medyada fenerbahçe trolleri organize şekilde yönetimimize saldırıyorlar, çünkü onlar bunun farkındalar. bunu engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar. galatasaraylıların yönetimlerine sahip çıkması gerekiyor. transfer konularında elbette eleştirilecekler, ben de başarısız olduklarını söylüyorum, ama bankalar birliği anlaşmasından çıkmak istiyorlarsa da sonuna kadar arkalarında durmak gerekiyor. süper lig'de şampiyon olmak sportif açıdan önemli ve mevcut kadroya 2 takviye ile mutlu sona ulaşabileceğimize de inanıyorum. ama galatasaray'ın ekonomik olarak nefes alabilmesi için süper lig şampiyonluğundan daha fazlası gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın