• 2540
    maalesef ki 2023 yazında harcadıkları paranın altında kalmış yönetim. öyle bir maaş verdik ve maaş yükü öyle bir yere çıktı ki nefes alamıyoruz. en önemli ve tek gerçek bana kalırsa budur. maaş ödemelerinden sorun yaşıyoruz, bunun tersi pek mantıksız olmaz. boey'in parasıyla da elimizdeki oyuncuların maaşlarını sorunsuz bir şekilde ödeyeceğiz. elindeki en değerli asseti satıp güçsüzleştik ama eldeki oyuncuları da sene sonuna kadar mutlu edeceğiz.

    soru eldeki oyuncuların ne kadar yeterli olduğu ve bizi şampiyonluğa götürüp götüremeyecek olmaları. açıkçası bu kısım polyannacılık. yangınlık bir durum da pek yok ortada. hocanın çıkaracağı maksimum bu kadroyla bu kadar. dar bir kadro var elinde. bunun maç yoğunluğu var(şubat ayında yapılacak maç sayısı 7. her 4 günde bir maç yapacağız), bunun sakatlığı var, bunun kart cezası var, var da var. her şeyin bizim lehimize gitmesi ve fener'in hata yapması gerekiyor. bu senaryo gerçekçi mi peki? matematiksel olarak düşük bir olasılığın peşinden gitmek ne kadar gerçekçiyse o kadar gerçekçi.

    fenerbahçe yönetimi, hiçbir işi şansa bırakmıyor. her pozisyonu 2 oyuncuyla yedekleyen, olabilecek en homojen kadroyu kurdu. tadic'in yedeği elbette ki tadic olamaz, seviye düşmek zorunda ancak orada da bir denge var. fener'in şu pozisyonu devşirme yada şurası eksik diyemiyoruz. dolayısıyla 2023-24 sezonunu çok başarılı geçirdiler şimdiden. bunu nasıl yaptılar, ettiler yada saha dışında belaltı çalışıyorlar gibi iddaalar da beni bağlamıyor. mayıs ayında o kupa kalktı mı herkes köşesine çekilecek ve konu kapanacak.

    gelelim bu yönetimin kurduğu takıma. bu takımın 2023 mayısında 3 eksiği vardı. 2024 ocak'ın da eksiği 5 oldu. harcanan paraları da düşününce burada bir sorun, burada bir sıkıntı var. rashica ve icardi'nin alındığı denklemde alınacak sol bek, 8 numara ve 10 numara bizi çok daha dengeli ve kadro istikrarının koruyan, binanın 2. katını çıkaran bir takım haline getirecekti. bu yönetim bu işi beceremedi. oynanan 36 resmi maçta 33 defa ilk 11 değişti ki bu kadar değişikliğin sonucu başarısızlık olmalıydı, en azından istatistiki olarak bu kadar değişiklik yapan bir takımın bu sona ulaşması beklenirdi. ancak galatasaray'ın okan hocası buna izin vermedi ve gemiyi hala kıyıya yanaştırmaya çalışıyor. gelelim 2024 ocak'ına. 2023 yazında sol beke angelinho alındı. gayet kaliteli bir hamleydi ancak eylül ayının sonunda bu adamdan olmayacağına herkes karar kılmıştı. karardan ziyade opsiyonunun tamamlanma süresi yaklaşmıştı ve biz bu arkadaşı oynatmamaya başlamıştık. yani vazgeçmiştik adamdan. yani sol bek ihtiyacı oluşmuştu. e yazdan kalan ve çözemediğimiz bir 8 ve 10 numara eksikliğimiz vardı. bunlara ek sağ kanat eksikliği oluştu ve boey'in gitmesiyle de sağ bek ihtiyacı ortaya çıktı. delik deşik bir kadro aslında. ve bu kadroyu oluşturmanın da 5 senelik maliyeti 40 milyon euro civarında(

    zaha: 4.350 milyon euro senelik x 3 sene= 13.050 + 2.330 imza parası=15.380 milyon euro - 3 sene maliyet
    tete: 2.8 milyon euro senelik x 5 sene = 14.000 + 3.100 imza parası = 17.100 milyon euro - 5 sene maliyet
    ziyech: 1 sene 3.587 milyon euro
    ndombele: 1 sene 3.136 milyon euro)

    bu maliyete de davinson, icardi ve kerem demirbay eklenmedi bu arada. ortada parasıyla rezil olan bir yönetim var. herkesin fikrine saygı duyuyorum. doğal olarak eksik olan bölgelere herkes elimizdeki oyuncuları o pozisyona devşirerek kapatmanın derdinde. ancak bunun sağlıklı ve planlı kurulmuş takımlarda pek olmayan bir olgu olduğunu da kabul etmek gerekli diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın