• 4958
    (bkz: beşiktaş futbol takımı/#3773721)

    2 ay önce de bahsetmiştim. beşiktaş'ın geleceği karanlık. bu takım artık fener'le galatasaray'la aşık atamaz. maddi durumu en kötü, borcu en çok olan istanbul takımı. satabileceği kar edebileceği futbolcu sayısı 1-2 tane olan bir takım. satacağı, teminatı olacak duran mal varlığı olmayan bir takım. tablo çok kötü ama ne taraftarı ne yönetimi gerçekle yüzleşmiyor.

    ben temelde transfer karşıtı, istikrar yanlısı biriyim. ama beşiktaş'ta tam tersini savunuyorum. buldozer gibi içinden geçmek lazım bu kadronun. santos elindekilere bir bakacakmış, deneyecekmiş. nabıyorsunuz siz abi ya. ghezzal'ı mı keşfedeceksiniz, ölmüş cenk'i hayata mı döndüreceksiniz. rebicler masuakular mı sizi ihya edecek? taraftar hala yıldız bekliyor takıma. birkaç tane daha rebic alsalar mutlu olacaklar. yeni yönetim desen vadettiği şeyler hayalden ibaretti. şimdi de svensson getirebiliyorlar, haliyle tepki oluyor.

    beşiktaş'ın tek yapması gereken feda demek. ahlaksızlığın, şımarıklığın, kendini bilmezliğin acı reçetesi sadece budur. en yüksek maaş alanlardan başlayarak belli yaşın üstündeki bütün futbolcularla yolları ayıracaklar. hedefimiz mücadele eden, takım olabilen bir takım diyecekler. galatasaray'ı falan ağızlarına almayacaklar. iç kaynaklara yönelecekler. adam gibi scout ekibi kuracaklar. menajerlerin simsarların kucağına düşmeyecekler. her sene en az 3-4 altyapı topçusu oynatacaklar, zaten hedefleri yüksek tutmayacaklar. 5 sene sonra bir fark var mı diyip işin muhasebesini yapacaklar. ama bunları yapmayıp eski tas eski hamam derlerse daha da beter olacaklar. beşiktaş camiası gerçekten de pek kafası basmayan, çeşitliliği olmayan bir camia. hala yıldız nerede diye soran bir camia. yeni başkan zaten pek futboldan anlamıyor. futboldan anlayan adamdan da anlamıyor. ortada acı gerçekler var ama bunlar hala eski masalın devamını istiyorlar. beter olun diyeceğim de daha ne kadar beter olabilirsiniz acaba.
App Store'dan indirin Google Play'den alın