• 16609
    değerlendirmelerin ve analizlerin rahatlıkla yazılabilmesi, üzerinde tartışılabilmesi gereken sözlük. değerlendirmeler, analizler, yorumlar olumlu da olabilir, olumsuz da olabilir. sonuçta ortaya çıkan bir fikrin, bir görüşün yansımasıdır. kimisinin kalemi yumuşak güçtür, kimisininki sert güç. yazılabilmeli, okunabilmeli, değerlendirilebilmeli.

    insanların kapsamlı ve çok değerli düşüncelerini okumaktan her zaman mutluluk duyuyorum. zaman zaman canı gönülden katılıyorum, zaman zaman hiç katılmıyorum ama kişinin bakış açısı çerçevesinde güçlü bir kalem ile yazdığı her entry benim için değerlidir. sözlük için de öyle olması gerektiğini düşünüyorum. "fenerbahçelilerin algı oyunlarına gelmeyin", "sabah akşam insanlara saldırmayın" şeklinde özetlenebilecek ve insanların analizlerini susturmak isteyen entrylerin yazarlarından ise tek kelime ile iğreniyorum. bozuk plak misali; değerlendirmesi, yorumu, şahsi bakış açısı, karşı bir argümanı vs. olmayan insanların en hızlı, en ucuz yoldan kaçış çabası bu. galatasaraylıların zekası ile alay etmektir bu. galatasaraylıların karar alma mekanizmasıyla, insiyatifleriyle, bakış açılarıyla dalga geçmektir bu.

    birçok üye nedenleriyle, örnekleriyle, madde-madde kapsamlı bir değerlendirme kaleme alıyor, kimseye saldırmıyor, kimseyi ateşe atmıyor, kimsenin kellesini istemiyor. sadece eleştirel bir bakış açısı ortaya koyuyor bütün unsurları ile konuyu analiz ettikten sonra. 3-5 tane kendisini çok akıllı sanan, galatasaraylığın medarı iftiharı olduğunu düşünen üye de anında gelip, akılları sıra bu kapsamlı entryleri yazanlar ile dalga geçiyor, sataşıyor, susturmaya çalışıyor. bunu yapan aklı evellerin cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum. bunun önü son bir yıldır kesilmediği için, bunu yapanlar kendilerini bir şey sanmaya başladılar. cesaret buldular, cüret buldular, hadlerini hiç bilemez oldular. ama hala bazı şeyleri düzene sokmak için geç değil. geç olmadan müdahale edilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın