• 510
    kombine satışında azaltmaya gidilerek bir nebze çözülebilecek, yoksunluğu problem olan tribün türü.

    sene başı 52 bin kişilik stadyumun 42 bin koltuğunu kombine olarak satıyoruz. zaten kalan 10 bin biletin 2 bini deplasman ve güvenliğe ayrılan yerler. maç başı 8 bin bilet çıkıyor. eyvallah, sene başı sıcacık paranın gelmesi güzel fakat hem yıl boyu gelecek çok daha fazla düzenli gelirden hem de agresif tribünden mahrum kalmanın en büyük nedeni bu kombine satış fantezisi.

    kulüp, 6 ay önce en ucuzu 6 bin en pahalısı 44 binden olacak şekilde tüm bu kombineleri sattı. bugün iç sahada anadolu kulüpleriyle oynadığımız maçlarda en ucuz bilet 550 tl. iç sahada 3 adet derbi, en az 2-3 tane kritik şampiyonluk maçı, ön elemeler dahil 6 adet şampiyonlar ligi maçı, şu an garanti olarak 1 adet avrupa ligi maçı ve türkiye kupası maçlarının tamamından elde edilecek gelirin üç otuz paraya kırdırılması aşırı lüzumsuz bir şey.

    kombine alan ve maçlara giden taraftarımızı tenzih ediyorum fakat öyle bir kesim var ki bu kombine işini ticarete dökmüş. eşine, çoluğuna, çocuğuna kombine alıp sene boyu devrederek para kazanıyor. kulüp ise oynadığı büyük maçlarda doğru dürüst tribün geliri elde edemiyor. kara borsadaki biletlere hakiki taraftarın gücü yetişmiyor. o yüzden gelen taraftar taraftarlık değil müşterilik yapıyor.

    en son gerçek agresif tribün 13. olduğumuz 2021/22 sezonunun avrupa maçları ile 2022/23 sezonunun birkaç maçında yaşandı. bu sezon tribünün rakibi boğduğu toplam 45 dakika yok sami yen'de. bu problem kronikleşmeden karaborsa işinin, aşırı kombine satışının önüne geçilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın