• 6271
    bir insan gerçeklikten, realiteden koparsa; kendi kurguladığı hayatı gerçek sanmaya başlar ve bu suni gerçeklik için savaşmaya kalkar. ses yükselir, bahaneler çoğalır, öfke eşikleri atlanır; sevgi tapınmaya, adalet ise koşulsuzluğa dönüşür. bu savaşın içindeyken de mağrur ve haklı hisseder kendini birey.

    sacha ile ferdi üzerinden algı ve yangın döndürülüyor şu günlerde. fizik kalite, pasaport, şampiyonlar ligi vitrini, mevki gereksinimleri, milli takım gibi kriterleri hiç göremiyorsunuz şu an mesela.

    ya da son iki sezondur net kollandığınızı, 1959 öncesi yıldız saçmalığınızı, 10 senedir başarısız bir şekilde yönetildiğinizi göremediğiniz gibi.

    genelde gerçeklikten kopup gerçeklik sanrılarına inanmak kişisel bir meseledir. bunu bir kitleye yaymak ise maharet ister. siz kitlesel bir yanılgının, koşulsuz bir bağlılığın tam ortasında olan 2. büyük topluluksunuz.

    bu dünyada iz bırakmak istiyorsan güzergahın için bir öncüye, inancın için aracıya, başarı için kayırılmaya ihtiyacın yok senin. adil ol, emek ver, empati kur, oku.
    senin hayatının lideri sensin kardeşim ve birilerinin yolundan, gölgesinden yürümek zorunda değilsin.

    kendi yolunu çiz, eşinle yol çiz, çocuklarına yol yap, ebeveynlerinin çizdikleri yoldaki taşları temilze. onlara bağlan, onlara adil ol, onlara emek ver, onları bilgilendir.

    bunu yap ki; onlar da senden gördükleri doğruları bir sonraki nesile aktarsınlar. bunları yap ki; toplum olarak patinaj çekmeyelim, yerimizde saymayalım.

    beşiktaş, başakşehir, trabzon, galatasaray şampiyon oldu, siz olamadınız. dışarıda sorumlu yok, içeride sorun var. anlayın artık.

    ayrıca bu ligde 4 büyükler zaman zaman kollandı.
    ayrıca bu ligde hakemler eyyam da yaptı.
    ayrıca bu ligde teşvik ve şike de oldu.
    ayrıca bir spor kulübünün otobüsünü kurşunlayan faillerin bulunmasını en az sizin kadar isterim.
    ayrıca ferdi de iyi topçu.
    ayrıca arda güler de çok yetenekli.

    doğru bildiğini değil, doğru olanı söyle her zaman.
App Store'dan indirin Google Play'den alın