• 2695
    24 ocak 2024 başakşehir fenerbahçe maçında 10 kişi kaldıktan sonra rakibine daha az net gol pozisyonu veren takım.

    bu kısmı iyi incelemek lazım. 11'e 11 oynana maçta çağdaş atan'ın anlamsız bir savunmadan pasla çıkma ve kısa toplarla oyunu kurma ısrarı vardı. bunu neredeyse hiç beceremediler ve çıkarken kaptırdıkları toplar yüzünden çok fazla baskı ve pozisyon yediler. ilk yarının son anlarında 10 kişi kaldıklarında kendi kendime "daha iyi oldu, ayağa çıkmayı bırakıp arka bloğu 5'lerler" dedim.

    ikinci yarıya tam da dediğim gibi başladılar. topu rakibe bıraktılar fakat çok daha az gol pozisyonu verdiler. top fenerdeydi diye fener ikinci yarıyı daha iyi oynadı illüzyonuna kapılmamak gerek, bunlara karşı oynanması gereken top budur. ayrıca ayağa çıkma ısrarından vazgeçip uzun vurmaya başladıklarında da hem savunmada nefes alma vakti buldular hem de hücumda 10 kişi olmalarına rağmen gol pozisyonu yakaladılar.

    gece ve gündüz gibi farklı iki 45 izledik bu maçta. bunu ben değil ligdeki diğer bütün teknik adamlar görüyor. bu maçta iki farklı 45'te yapılan tercihlerin doğurduğu sonuçları açık seçik görüp hala fenere karşı saçma sapan oyun anlayışıyla sahaya çıkanları görürsem art niyetinden şüphe etmem. 10 kişi kalan başakşehir'e kanatlardan kutuya top yükseltmek hariç hücum varyasyonu geliştiremeyen fener şanslı bir penaltı pozisyonu olmasa puan kaybedecekti. bunlara böyle oynayan herkesin puan alma şansı var, göreceğiz bakalım kim samsun gibi oynayacak, kim konya gibi maç satmaya çıkacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın