resim
Çağlar Söyüncü
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 470
    çağlar, merih, zeki, cengiz, yusuf, okay ve daha niceleri. 3-4 sene önce milli takımın geleceği olarak görülen ve tamamı yurt içinde yetişip yurt dışına transfer yapıp kısmi başarılar elde eden ama tamamı kariyerinde gerileyen oyuncular. hatta bir kısmı ülkeye döndü, daha da dönecekler gibi. buradan şunu anlıyoruz. şu yurt dışına gitsin de kendini geliştirsin, burada harcanmasın muhabbetinin altı o kadar da dolmuyor. son 3-4 senede türk futbolunda en çok gelişen adamlar kerem aktürkoğlu ve ferdi kadıoğlu'dur. ikisi de türkiye'de oynuyor. yine barış alper en çok gelişen oyuncu olacak, göreceksiniz. abdülkerim ve kaan yine galatasaray'da değer kazandı. ismail yüksek hak ederek milli takımda formayı aldı. ben bunu motivasyon ve baskı unsuruna bağlıyorum. galatasaray'ın topçusu olmak 5 büyük ligin ikinci sınıf takımlarında topçu olmaya benzemiyor. belki yurt dışında transfermarkt değeriniz daha yüksekten uçuyor. hatta sizi atleticolar, juveler alıyor ama sırf alıyorlar diye de atletico juve topçusu olmuyorsunuz. çünkü seviyede istikrar yok, baskı ortamında başarı olmadığından bu rahatlık sizi geriletebiliyor.

    çağlar buraya gelirse futbolu gerilediği, boşluğa düştüğü için gelecek. yerli diye isteniyor belki ama buraya tekrar düşmesinin yerli olmasıyla ilgisi yok. çağlar yeterince iyi olsaydı, son 2 sezonunu bomboş geçirmeseydi fenerbahçe onu rüyasında bile alamazdı.

    menajerlerinin gazıyla, daha türkiye'de bile bir şeyleri ispat etmeden yurt dışına çıkan ama orada istediğini bulamayıp geri dönen düşük profilli daha çok oyuncu göreceğiz. bakınız bana göre o çok övülen enes ünal bile hata yapmıştır. enes ünal 22 yaşına kadar süper lig'de takılsaydı bugün kariyeri daha iyi olacaktı. özellikle büyük takım görmek oyuncuları baskı ortamında geliştirebiliyor. bence "kaç kurtar kendini aslanım" artık doğruluğu olmayan bir klişe. eğer sizi motive eden bir şey yoksa nerede olduğunuzun hiçbir önemi yok diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın