resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 21631
    gecmiste calistigi teknik direktorlerle teknik hicbir futbolcunun sahip olamayacagi bir referans ve tecrubeye sahip, altyapimizdan cikan eski futbolcumuz simdilerin taze teknik direktoru. ama ne yazik ki yeter ki saha disi sacma sapan islere bulasmasin dedigimiz her firsatta sagolsun bizi hakli cikariyor.

    futbol kariyerinde eric gerets gibi bir hucum manyagi, karl heinz feldkamp gibi disiplin hastasi, rijkaard gibi kariyer genelinde basarisiz gozuken ama total futbolu yeniden diriletek 2009-2020 barcelona’sinin temelini atan hem ust duzey futbol oynayip hem de teknik direktorluk yapmis bir efsane, diego simeone gibi takim halinde savunma virtuozu, luis enrique gibi yine hem ust duzey futbol oynamis hem de teknik direktorluk yapmis adamla calismissin. tum bunlarin yaninda milli takimda oynama sansi buldugu teknik direktorler arasinda motivasyon ve galibiyet inancini oldukca iyi asilayan fatih terim, dunyada calistirmadigi ulke veya lig takimi kalmamis guus hiddink gibi adamlar da var. bu adamlardan ogrendigi tecrubeleri gorebilen biri icin eyupspor’da yakaladigi cikis surpriz degil zaten.

    ama asil mesele futbolda cogu futbolcunun ozellikle turk futbolcusunun eline gecmeyecek boyle bir sansa sahipken hala secil erzan merzan ile ugrasmasidir. ben ne yazik ki arda’nin degisecegini zannetmiyorum. 2018’de berkay skandali patladi, 2023’te secil erzan. bir kac yil sonra bir baska skandal goruruz. en kibar sekilde yazmam gerekirse vizyon dar olunca barcelona’da messi-neymar-suarez’le oynamissin neye yarar. burasi belki biraz agir olacak ama suc tamamen kendisinde de degil. ozel okullarda okumus sozde sosyete esinin kendisine hicbir vizyon katmamasini gectim, kadin da arda’ya uyup evimin kadini, cocuklarimin anasi olur, arda’m eve gelince legeni kapar ayaklarini yikarim tarzinda yasamaya basladi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın