resim
Dazet Wilfried Armel Zaha
Takım:Galatasaray
Mevki:Sol Kanat
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 2416
    kerem aktürkoğlu ile karşılaştırıldığında, kerem’e getirilen yekün eleştiri sanırım kendisinden 8-9 kat fazladır. burdan bakıldığında, kerem’in dua şov(!) yaparak eleştirilerden kendini koruduğuna dair bir done bulmak mümkün değil.

    kerem aktürkoğlu ile karşılaştırıldığında, zaha sezon başından itibaren kariyerinin neredeyse tamamını geçirdiği sol kanatta oynarken, kerem sezon başından beri hücum hattının farklı mevkilerinde oynamaktadır.

    kerem aktürkoğlu ile karşılaştırıldığında, kendisi zaten kerem’den daha iyi performans göstermesi için alınmıştır. kariyeri, yıllık maliyeti gibi faktörler bu durumu rahatlıkla ortaya koymaktadır. ilgili pozisyonda kerem aktürkoğlu, 2022-2023 yılının lokomotif oyuncusu olmuştur. buradan bakıldığında da zaha’dan beklenen performans ölçümlenebilir.

    ek olarak, oyuncular sadece ve asist rakamları ile değerlendirilseydi, scout departmanlarının önemli bir kısmının tasfiye edilmesi gerektiği gibi, hücum oyuncuları da muhtemelen bambaşka bir yaklaşımla sahada olurdu. örneğin, johan elmander, hepimizi mest ettiği 2011-2012 sezonunda 12 gol 9 asist üretmişken , merkez orta saha olarak forma giyen selçuk inan 13 gol 15 asist üretmiştir. hatta diğer merkez orta saha felipe melo’nun da sezonu 10 golle tamamladığını dikkate alırsak johan elmander oldukça vasat bir sezon geçirmiştir diyebiliriz.

    wilfried zaha şu ana kadar olan bölümde beklentilerimizi karşılamamıştır. sezonun devam eden kısmında bu tablo değişebilir. değişmeyedebilir. çünkü, transfer edilen oyuncuların beklentileri karşılamaması oldukça normal bir durumdur. bizlerin, bu realiteyi kabul etmeyip kendini paralamasına hiç ama hiç gerek yoktur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın