resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 8773
    2023-2024 sezonunda sakat sakat 3 ay top oynayan forvet.

    bu durumu yıllar önce belhanda nın çenesi kırıldıktan sonra bile takımın kurtarıcısı olarak motive edilip hem kendisini, hem taraftarla ilişkisini hem de o dönemki maçları kayıp olarak hanemize yazdırdığımıza benzetiyorum.
    takım bir futbolcusunu dinlendiremiyor ya da sakatlık durumunu ikame edemiyorsa o takım sorunludur.
    teknik direktörümüz bile icardisiz oynamıyoruz, ona hep ihtiyacımız var dediğinde hem futbolcudan kendini ispat etme yetisini alıyor ve ölü haline ihtiyacımız var duygusunu yüklüyorsun. arkasında bekleyen forvete, sen bu adamın ölüsünden değersizsin diyorsun. sonra da kurtarıcı olmasını bekliyoruz. olmuyor tabii.
    futbolcu dediğin adama vazgeçilmez olduğunu hissetirmeyeceksin. ve bence geçen seneye oranla bu seneki icardi nin temel eksiği tam olarak bu. temel eksik icardi ye ait. bunu organize edemeyen teknik ekibe ait.
    diğer en büyük etken ise yıldız forveti besleyecek orta saha-kanat organizasyonu eksikliği. kanata yıldız koyduğunda forvetinde yardımcı oyuncu olacak ki alış veriş olsun. kerem-mertens-tete üçlüsünün önüne icardiyi koyamadık. ya da zaha-kerem-ziyech önüne bakambu göremedik hiç. denenmedi de. denk de gelmedi. nasıl anlarsanız. tempo ve kalite dengesini ne orta üçlü de, ne arka ikili de kuramadık. bağlantı zaten yok. bu ikinci etkeni de koyunca icardiye kalamadan iş, oyunu oynayamıyoruz. oyunu oynayamadıkça da gol poziyonlar öyle temiz olmuyor. yeteri xg den yeter gole ulaşamıyorsun. bu böyle gittikçe de giderek baskı artıyor ve vuruş kaliten düşüyor.

    işte bunların hepsini düşündüğünde, kendisin transferi bu meblağlarda yanlış oluyor. doğru planlamanın ne kadar önemli olduğu yine burada ortaya çıkıyor.
    son transfer sezonunda icardi hariç kimseyi almasaydık şu an oynadığımızdan daha iyi bile oynuyor olabilirdik. kiralık gönderdiğimiz herkesi arıyoruz ve bu oyuncuların hepsi de icardi nin hem bu sakatlık dönemini hem de formda olduğu dönemini maksimum desteleyecek isimler. zaniolo, dubois, berkan, yunus, eren, emin. bu oyuncuları takıma koyun, yeni transferlerden herkesi çıkarın. oliveira dan hala verim alıyorduk. barış-yunus sağ kanata istikrar getirmişti. kazımcan kaybetmemiş, boey ve kazımcanı dubois ile yedekliyorduk. eren icardi sakatlığında forvet oynuyordu. kerem sol açıktı ve icardiyle hala maksimum alış verişteydi. mertens-zaniolo 10 numara-ikinci forvet olarak görev alıyorlardı. belki şampiyonlar liginden elenmiştik, avrupa ligine de katılamamıştık ama ne bu maaşları vermiştik, ne bu beklentilere girmiştik. icardiyi de okan hocayı da böyle eleştirmiyorduk.

    planlama herşeydir. istikrar herşeydir. disiplin herşeydir.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın