• 919
    son dönemde içine düştüğü girdaptan bir an önce kurtulması gereken altyapı. yıllarca beşiktaş, fenerbahçe ve hatta trabzonspor gibi rakiplerimiz a takım bünyesinde hiçbir oyuncusuna şans vermezken biz arda turan, emre çolak, semih kaya gibilerini üstyapıya kazandırdık, hadi bu ekibe ozan kabak’ı da ekleyelim. ancak özellikle 2018’den itibaren hiçbir oyuncumuzu üstyapıya kazandıramadık. gümbür gümbür geliyor denilen 2000 jenerasyonundan sadece yunus akgün geldi, onun da ne kadar olduğu tartışılır. bizim bu oyuncuları en geç 17 yaşından itibaren rekabetçi sayılabilecek liglerde belirli bir planı olan ve oyuncularımızı oynatabilecek takımlara kiralamamız gerekiyor.
    beşiktaş ahmet nur çebi denen vasat batırmasaydı muhtemelen şu dönemde 5-6 tane altyapı oyuncusuyla oynayabileceği bir takım kurabilirdi. (ersin destanoğlu-serdar saatçi-rıdvan yılmaz-emirhan ilkhan-demir ege tıknaz-semih kılıçsoy)

    altyapıda azıcık sivrilen oyuncularımızın üstyapıda aldığı tek maçta bile direkt “bu adamdan olmaz”, “fiziği rezalet” tarzı eleştiriler geliyor. bu noktada bu oyuncuları üstyapıya hazırlaması gereken altyapı teknik direktörlerinin hiç mi sorumluluğu yok?
    galatasaray bugün ndombele’ye 3 milyon vereceğine geçtiğimiz sene kiraya gidip rekabetçi bir ligde süre alarak deneyim kazanmış efe akman’a güvenemez miydi örneğin?
    bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. kimse ajax’a dönüşelim demiyor, ancak emin bayram gibi rotasyonda süre bulabilecek altyapı oyuncularına ihtiyacımız var, özellikle yabancı sayısının 2 azalacağını göz önünde bulundurursak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın