• 910
    her sene u19 takımında a takım seviyesi yaşına gelmiş en az 18 futbolcu oluyor. (kadro sayısını tam bilmiyorum) biz bu 18 oyuncudan 1 tanesini bile a takım rotasyonuna sokamıyoruz. hadi her sene yapamadın, en kötü 2 senede bir bunu yapabilmen gerek. bizde oynayacak seviyede olmasa bile anadolu takımlarında oynamalı bu oyuncular. galatasaray lisesinden mezun olup da boşta kalan veya dandik işlerde çalışan pek yoktur değil mi? e neden altyapımızdan çıkış yapan oyuncular 3. lig bilmem ne grupta top koşturuyor? demek ki kalitemiz yerlerde. en kötü erencan yardımcı gibi anadolu takımlarında oynamalı bu oyuncular, hepsi oynasın demiyorum ama en azından 4-5 tanesi süper lig seviyesinde yetişmeli. yetişmiyorsa ciddi kalite sorunu var demektir. ya ülke genelinde doğru düzgün tarama yapılmıyor, ya torpille altyapıya alınıyorlar ya da gereken eğitim verilmiyor.

    yeni tesislerle beraber altyapıya ciddi yatırım yapılmalı. senin ekonomin belli, kazandığın paralar belli. yetiştiricilik yapmazsan hep ekonomik sıkıntıda olursun. bugün benfica'nın en değerli 2 oyuncusu altyapı ürünü mesela. neredeyse her sene biri çıkıyor a takıma. ruben dias'ı yetiştirdiler dünya kadar paraya city'ye sattılar bak şimdi de bir başka stoper antonio silva var, muhtemelen ruben'den pahalıya gidecek.

    türkiye pazarı eskisi gibi değil artık burada oynayan genç oyuncular değer görüyor. real madrid geldi aldı mesela arda'yı, sen 20'ye satma 10'a sat hatta 5'e sat o bile kardır. ama önce yetenekli oyuncular bulacaksın, eğiteceksin sonra da onlara şans verecek cesareti bulacaksın kendinde. takımda topçu kalmayınca, sakatlıktan cezadan dolayı adam bulamadığında oynatmayacaksın gençleri. bu türk takımlarının hepsi için geçerli bu arada. umarım bu zihniyet değişir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın