• 906
    "sizi buraya getiren yeteneğiniz, burada tutacak olan ise karakterinizdir" mottosunun çok yanlis anlaşıldığı yer.

    yetenegi olan cocuklari altyapiya doldurup, sonra hadi gelisin, bunlar imkanlar bunlar da hocalar, bunlar da tesis diyip saldim cayira mevlam kayira is yapilan yer.

    altyapi hocalarinin ne kadar maas aldigini tek tek yazmayayim malum kvkk kapsaminda. ama gidip kendiniz sorabilirsiniz. müthiş derecede komik miktarlar.

    aslinda şu da yapilabilir, ozellikle hollanda'dan altyapi hocalari getirilebilir. ama bu sefer de her seye eyvallah ceken -basta yazmis oldugum mottonun yanlis anlasilmis hali- , her seye amenna diyen etliye sutluye karismayan cogu ne yazik ki gecim derdiyle bogusan adamlar issiz kalir. sonra da hakli olarak isyan ederler. madem bu paralari verecektiniz neden bize vermediniz de biz gecim derdiyle ugrasmak yerine ne verebiliriz diye ugrassaydik seklinde

    tabii bizim futbolcu adaylarimizda sorun yok mu? tabii ki var. kisisel antrenor, diyetisyen vb profesyonellere para harcamak yerine arsa, tarla, konut falan aliyorlar profesyonel sozlesme imzaladiklari anda. hatta eski bir futbolcumuz baska bir takimda imzaladigi ilk profesyonel sozlesmesinde ( 1 milyon tl) gitti spor araba aldi da (950bin tl) , arabaya yakit alacak parasi kalmamisti.

    yani turkiye'deki galatasaray da dahil, altyapılarin temel problemi zihniyet.

    nasilsa basariz parayi a takima adam aliriz. alttan da tahtaya yazmaya yeteri kadar yeteneksiz/yetenekli adam oldu mu gerisi onemli degil. sonuçta zarar etsen de dernekler kanunu geregi yargilanmiyorsun.

    sonra ne oluyor, 1-2 tane cocuk bi yasta uyaniyor. yahu arkadas ben burada is yapamam, hayatimi kurtaramam dur ben oynayacagim bir yerlere gideyim.

    sonra vefasizlikla suclaniyor, teneke baglaniyor. ama o da ne? yurtdisindan teklif falan gelmiyor. cunku adamin altyapisi berbat. topa vurmayi bilmiyor. ogretilmemis. topa nasil vurulur, hangi aciyla nereye atilir, mesafeli vurus, kisa mesafe vurusu, ayak ici, ayak disi, ayak üstü vuruslar falan anlatilmamis.

    sonra o altyapisiz dandik nosyonla, dehset bir yetenekle, özgüvensizligin dolaylarinda 2. 3. liglerde 3 kurusa oynuyor. sonra futbolcu suclu. yeteneksiz, vefasiz, tembel, vitaminsiz. kendisinde de suc var ama belki %10-15.

    sistem komple kokusmus. bazi bildiklerimi yazsam adim iftiraciya cikar. o sebeple yazmiyorum. ama altyapilar berbat! kokusmus, mide bulandirici.
App Store'dan indirin Google Play'den alın