• 176
    oynadığımız ve oynayacağımız oyuna uygun oyuncular alınmalıdır. yani bu kadar ıskartaya çıkan oyuncuyu sadece oyuncuların özeline bağlamadan, oyun felsefemiz neyi gerektiriyorsa onu alalım.

    biz 2023-2024 sezonunun ilk yarısında neredeyse hiç dizilim ve sistem değiştirmeden 4-2-4'e çalan bir anlayışla oynadık. bayern deplasmanında da pendik maçında da ana dizilim ve sistemimiz buydu. bayern maçında kaan'ın kapatmasını istediğimiz alanı, diğer maçlarda sergio- ndombele- dayı'dan istedik. ama isteğimiz aynıydı. o yüzden 8 numara alalım fikirlerini çok anlamlı bulmuyorum. bizim tempolu ve 6 oynayabilen, ya da alan kapatıp ikili mücadeleye girebilecek oyunculara ihtiyacımız var. atıyorum lemina tarzı bir oyuncu olabilir. ya da torro'yu öne atıp parades tarzı bir oyuncu da alabiliriz. kesinlikle buraya 8,5 numaraya çalan, sergio- dayı tarzı hücum gücü yüksek oyuncu almamalıyız. onu da hiç ederiz.

    seçeceğimiz bek de öncelikle 3'lü stoperle oynayan takımların sol beki değil de, 4'lü de oynayıp bütün çizgiyi kullanabilen oyunculardan olmalı. temposu yüksek, güçlü ve git geli yapabilen. şöyle özetleyeyim, barış alper sol bekte angel'den daha uygun oyunumuza. :) o yüzden seçerken bunlara da dikkat etmeliyiz.

    yine yanlış transfer olabilir, her oyuncunun adaptasyon süreci, oryantasyonu vs. farklıdır. ama ne azından profili doğru seçip ona göre seçim yapmalıyız. ne yazık ki uzun zamandır bunu yapmıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın