• 561
    şu coşkulu ortamda muhtemelen linç edileceğimi biliyorum ama 29 aralık 2023 galatasaray fenerbahçe maçı ekseninde yaşananların devasa bir sahtecilik olduğunu düşünmekten geri duramıyorum.

    (bkz: #3799583)

    şurada ali koç'un atatürkçüleri konsolide edip iktidara göz dağı verme çabasından bahsetmiştim. maçı ayarlayan koç, ilk arızayı çıkaran koç, işin sonunda kahraman olan koç.

    ali koç son zamanlarda kendisini sıkıştıran iktidara güzel bir gözdağı verdi, rakibin bile bol bol takdirini kazandı, şu saatten sonra kendisine yapılacak herhangi bir operasyonda "atatürkçü olduğu için hedef oldu" kalkanı kazandı. üstelik takımını galatasaray karşısında olası bir hezimetten, kupa kaybıyla başlayacak bir dağılma sürecinden de korunmuş oldu. galatasaray'ın ise konsantrasyonu dağıldı.

    iktidar kanadından pek ses çıkmaması da hayra alamet değil. bu sessizlikler genelde deprem, darbe, direniş vs gibi beklenmedik olumsuz durumlarda olur malumunuz.

    ergenekon ve balyoz kumpasları zamanında "yapmayın etmeyin orduyu dincilere boğdurmayın" dediğimizde "sen sus postal yalayıcı" diye azarlandık. gezi zamanında teröristlerle omuz omuza direnenlere "yapmayın etmeyin direnişi kirletmeyin" dediğimizde akp ajanı olduk. şimdi de temkinli davranmayı tercih ettiğimizde aptal fanatik ya da vatansezmez diye yaftalanıyoruz.

    kusura bakmayın da bopçu dinciler memleketin içinden geçmişken, atatürk'ün partisi teröristlerle iş tutmuşken, memleketin her tersanesine girilmiş her kalesi zaptedilmişken bir futbol maçı pankartıyla atatürkçülük şovu yapmak bana çok sığ geliyor. atatürk "en zor koşul altında bile memleketi kurtarmak için vazifeye atılmaktan geri durmayacaksın" demiş. memleket yerle bir edilirken hangimiz götümüzün rahatını bozup bir şey yaptık? hiçbirimiz atatürkçü filan değiliz kimse kendini kandırmasın, gaz çıkarma bunların hepsi. atatürkçülük böyle bir şey değil.

    bir de ali koç'u atatürkçü diye övmek zorundayız şimdi. ne biçim atatürkçülükse. memlekete hak hukuk demokrasi getirmeye çalışan atatürk'ün adı hakkı hukuku adaleti ayaklar altına alan adama mı kaldı?

    neyse sözlük. böyleyken böyle. yaşanan coşkuyu anlıyorum, şu an söylediklerimin çok tepki göreceğini de biliyorum ama dostluk naralarınız çok değil üç beş güne hezimetle sonuçlanınca çok da şaşırmayın diye anlatıyorum.

    çünkü atatürkçülük bu değil.

    türkiye sizin sandığınız gibi bir futbol maçıyla tek yürek olabilecek durumda değil.

    sizi heyecanlandıran ihtimalleri gerçekleştirmek için de hiçbir şey yaptığımız yok.

    nasıl ki halil umut meler yumruklandığında attığın hümanist sloganlar on gün sonra senin takımının sahada doğranmasıyla sonuçlandıysa bu konuda da olaylar yine bizim aleyhimize gelişecek. şimdiden kendinizi hazırlayın, boşa şaşkınlık olmasın sonra.

    ekleme: yazmayı unutmuşum. olan bitene sarı lacilerin ekseninden bakınca çok bariz fetö kokuları duyuluyor. benzer taktikler, koç'un zekasını aşan bir planlama. yakında bunun da kokusu çıkacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın