• 188
    istiklal marşı olayının şova dönüştürüldüğünü düşünüyorum. iki takım da paşa paşa maça çıkacaklar. istiklal marşı çalar veya çalmaz, bu maça çıkmama şansları yok. bir telefon görüşmesine bakacak, istiklal marşı çalmazsa kılıfına uydurulacak ve maç oynanacak.

    türkiye'nin bana göre esas sorunu yozlaşmış ve kutuplaşmış bir topluma sahip olmasıdır. istiklal marşının gerçek anlamda kimsenin umrumda olduğuna inanmıyorum. herkesin asıl umrunda olan şey herhangi bir alanda rakibinden daha iyi gözükmek. istiklal marşı çalmayacak mı? bu durum bile "en milliyetçi takım benim takımım olarak gözükmeli" yarışına dönüşür. rakip takımın koyduğu tepki küçümsenir ve aşağılanır. eğer gerçekten milliyetçi bir tavır takınılacaksa birlikte hareket edilir ve gerçekten istiklal marşının umurlarında olduğunu görürüz. ama böyle bir olayın olacağına dair inancım sıfır.

    zaten bana sorarsanız iki türk kulübünün karşılaştığı futbol maçlarından önce milli marş okunması da ayrı saçmalık, lig maçları ile istiklal marşı arasında bir korelasyon göremiyorum ama bu da başka bir entry'nin konusu olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın