• 144
    bu kış transfer döneminde fatih hocamın "ocak ayını bekleyeceğiz" sözleri geldi aklıma. hani sözlüğe bile baksak tonlarca dalga geçilen, "hoca bahane buluyor" diye eleştirilen sözleri.

    şimdi bakıyorum da maşallah herkes 5-6 isimlik transfer listesini oluşturmuş bile. sezon başında icardi, tete, zaha, ziyech, ndombele, angelino, kerem demirbay, halil dervişoğlu, davinson sanchez, bakambu gibi isimleri kadrosuna katmış bir takımın, kış transfer döneminde en az 5-6 isimlik transfer ihtiyacı doğmuş.

    demek ki neymiş; yaz döneminde zibilyon tane de transfer yapsan gelişen süreçte transfer ihtiyacın doğarmış. okan hoca'nın "ocak ayını bekleyeceğiz" dememesi, ocak ayında ekmek su gibi transfere ihtiyacı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. bu takım transfer yapmazsa şampiyon olamayacak, bu çok açık ve net, eksik ve zaaflarla dolu kadromuz var. o yüzden hocaları transfer beklentileri üzerinden vurmadan önce dönüp bir kadroya bakmak gerekir. fatih hoca zamanında da, şimdi de aynı şeyi savunuyorum; kadro yeterli değilken oynanan oyun üzerinden hocayı çok eleştirmem. hocayı yaptığı transferler yüzünden eleştiririm, seçtiği oyuncular üzerinden eleştiririm ama onun dışında maç maç yapılan işte oyuncu değişikliği, belki ilk 11 tercihi vs dışında eleştirmenin bir manası yoktur.

    bu transfer dönemi bizim için çok kritiktir. sezon başında yapamadığımız transferleri bir şekilde yapmamız gerekiyor. geçen sezon bittiğinde hemen herkesin sunduğu reçete hala ortada; sol bek, 8 numara, 10 numara. doğru transferler yapılırsa hakemleri ve feneri üst üste koymamız içten bile değildir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın