• 265
    youtube'da bir videoya denk geldim. "sakatlığa rağmen en iyi nba perfomansları" içerikli bir video. çok acayip hikayeler var içinde. kevin mchale var mesela, kırık ayakla playoffta lakers'a karşı 33 dakika sahada kalıyor. 25 sayı atıyor. rajon rondo var mesela, nba playofflarında miami heat'e karşı oynarken 3. çeyrekte yere düşerken elini ters basıyor ve dirseği çıkıyor. adamın dirseği çıkıyor yahu. soyunma odasına gidiyor, yerine takıyorlar dirseği ve dönüp sahaya çıkıyor tekrar. 4. çeyreği bildiğin tek eliyle oynuyor, basket falan atıyor, maçı da takımı kazanıyor. isiah thomas var yine, adamın bileği resmen yere yapışıyor, öyle bir bilek dönmesi, nba finali, rakip lakers, oynamaya devam ediyo ve maçı alıyor. brandon roy var, playoffta 2.maç sonrası menisküs ameliyatı oluyor, 4.maça çıkıp oynuyor. 5 gün sonra sadece!! menisküs lan! kobe var yav, adamın aşil tendonu koptu, benche giderken vazgeçti, geldi 2 serbest atışı attı öyle çıktı oyundan. neden? çünkü hala aklında oyuna tekrar dönebilme ihtimali vardı. aşilin kopmuş arkadaş git otur işte..daha neler neler.

    ha bir de jordan var. youtube'a yazsanız muhtemelen binlerce video çıkacak, the flu game..bak ya:) grip olmuş da, ateşi varmış, buna rağmen oynamış, utah'ı yenmişler seriyi 4-2 kazanıp şampiyon olmuşlar. maçı da canlı izledim bu arada, şükür yaşımız yetiyor. ertesi günlerde de "ulan adam hasta hasta 38 sayı attı ne büyük oyuncu" diye goygoy yapmışızdır kesin.

    şimdi jordan'ın goat olduğu konusunda hiçbir tereddütüm yok. bu oyunu oynamış en iyi basketbolcu mu? bence değil; ama bu spora kattıkları zaten oyunculuğunun çok ötesinde. zaten öyle olmasa yalandan bir gripten "the flu game" efsanesi doğamazdı. o yıllarda böyleydi ama ha babam pompa. ne yapsa olay olan, haber olan bir adamdı. hep de iyi anlamda tabi. sonuçta ligin marka yüzüydü, amerikalılarda markayı parlatma konusunda hep ustaydılar. gerçi marka yüzü tanımı da hafif gelir, adam bildiğin nba'in kendisiydi. neyse tekrar şu grip mevzusuna gelirsek; bi ara bu flu game olayı insanlara da saçma gelmeye başladı, ulan altı üstü grip işte bunu nesini efsaneleştirdiniz demeye başladılar ve sonra hop medya yeni bir şey attı ortaya. aslında grip değildi, gıda zehirlenmesi geçirmişti dediler. falan filan inter milan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın