resim
Barış Alper Yılmaz
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.86
Uyruk:Türkiye
  • 3353
    24 aralık 2023 fenerbahçe galatasaray maçında sol bekte iyi bir performans ortaya koymasına rağmen bu maç özelinde yanlış mevkide başladığını düşünüyorum. zira barış'ı bu maçta hücumda kullanmak bence çok daha büyük fark yaratabilirdi. kaldı ki okan hoca'nın 2022-2023 sezonunda fener'e 3'er attığı maçlarda farklı olarak yaptığı şey buydu zaten.

    bana kalırsa sağ kanatta veya forvette oynasaydı icardi'den ve uçamayan kanat ziyech'ten çok daha faydalı olabilirdi. sol bekte de oldukça iyi bir performans verdi hücum anlamında. dakika 65-70 civarlarında kondisyon problemleri yaşamaya başlamıştır. barış'ın performansını överken bu durumu es geçmemek gerek, geri dönüşlerde sıkıntı yaşadı. keza fenerbahçe'nin szymanski ile yakaladığı pozisyonda da en büyük hata kendisinde. bence yorulduktan sonra değiştirilmesi gerekiyordu.

    barış'ın bek oynamasının takıma hücumda güzel bir getirisi varken, savunma anlamında da bir götürüsü oluyor kuşkusuz. bana kalırsa zorluk derecesi düşük maçlarda sol bek olarak görev verilebilir, orada deneyim kazanması, biraz daha savunma öğrenmesi beklenebilir. fakat fiziksel mücadelenin yoğun olduğu, olacağı zorluk derecesi yüksek maçlarda bence hücumda değerlendirilmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın