• 7526
    rakibiniz kadar futbol oynarsınız. bugün herkes içerideki bayern maçını iyi futbol olarak örnek veriyor. çünkü bayern o maçta bizim bu kadar topu alıp saldıracağımıza inanmadı. büyük takım olarak defanstan pasla çıkma olayından vazgeçmedi. bize çalışmamışlardı hatta, o kadar belliydi ki. her pres yapışımızda sudan çıkmış balığa döndüler. biz atamayınca cezalandırdılar, sadece o kadarını yapabildiler.

    fenerbahçe ise bize çalışmış. bizi küçümseyemediler. iç sahada oynuyorsunuz. normalde topu daha çok almanız lazım. almıyorsanız bile oyunun şekline siz karar vermelisiniz. şöyle bir 10 dakika sağlı sollu gelseler belki bir tane tıklarlardı. ama o riski bile almadılar. 2. bölgede sert oynayıp galatasaray'a alan vermemeyi hedeflediler. hakem de bu sertliği cezalandırmayınca galatasaray da hücumdan caydı doğal olarak. ortaya da kilitlenmiş bir maç çıktı.

    her maçın dinamikleri denklemleri farklıdır. biz bayern'e şöyle oynadık, nasıl fenerbahçe'ye böyle oynayamayız diyemezsiniz. adam topa sürekli uzun vuruyorsa mesela ön alan presimiz de kağıt üzerinde kalıyor. her şey rakiple, oyunun şekliyle alakalı. şurası gerçek ki galatasaray'ı durdurmanın en etkili yollarından biri onu set oyununa mecbur etmek. galatasaray'ın da yapması gereken set oyununu geliştirmek. yok bayern maçında şöyleydik, yok bam bam neden oynamıyoruz, bunlar saçma sapan eleştiriler. oynatmıyorlar azizim, bu kadar basit.

    fenerbahçe de bize oynatmadı. hakem de buna çanak tuttu.

    (bkz: 24 aralık 2023 fenerbahçe galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın