resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 8426
    kendisini savunurken "kraldan çok kralcı" bir felsefe ile eleştiri ile karalamayı aynı kefeye koyan bir tavır sergilenmemesi gereken futbolcu.

    icardi, geçen seneki şampiyonluğun mimarlarından birisiydi. tek başına şampiyonluk aldı demek sezon başında okan hocayı gönderilmekten kurtaran gomis'e, sezonun genelinde resital sunan boey ve torreira'ya haksızlık olur, fakat bizi son düzlükte yıkılmadan tutan oydu ve kimse onun bu katkısını göz ardı edemez.

    galatasaray kulübünün tarihinde, bu kadar uzun süre formsuz kalıp sabredilen, benim yaşımın yettiği sürece bildiğim tek bir forvet olmuştur. o da hakan şükür. hakan 8-9 hafta bazen gol atamaz ve meşhur "gol orucu"na girerdi, fakat bir şekilde bir maçta golünü atıp sonra 5 haftada 8-9 gol attığı dönemlere gireceğini bilirdik. bir de tabii bunu 1-2 yapınca taraftar da ne olacağını biliyordu. ve bir not, hakan gol atamasa da asist yapıyor, rakibin oyun düzenini bozuyor ve takımın en çok koşan oyuncusu oluyordu.

    icardi formsuz, saha içi temel hareketlerinde ciddi bir gerileme var. çok net söyleyeyim adam top kontrol edemiyor artık. dikkat edin kanatlardan gelen her topta arka direkte 3 kişinin arasında, bakambu oyuna girdikten hemen sonra ön direğe bir koşu yaptı ve pozisyon buldu. bunun "icardi çok kontrol ediliyor, bakambu ise markajdan kurtulabiliyor" ile de ilgisi yok. defansın dengesiz yakalandığı, kontrataklarda da böyle. sürekli bir kalabalığın içinde. top kontrol edememenin 3 sebebi olabilir. temel futbol eğitimi eksiktir ki icardi'de böyle bir durum olmadığını biliyoruz, mental olarak asla maçta değildir ya da temel motor hareketleri yapmayı engelleyecek şekilde bir diyete girmiştir. ben asıl sorunun bu ikisinden birisi ve hatta sonuncusu olduğunu düşünüyorum. şahsi fikrim kendisine pek iyi bakmadığı, bakın bunun kiloyla alakası yok. bir oyuncunun fazla kilosu olmayabilir, fakat hala beslenmesi çok kötüdür. irlandalı futbolcular bunu uzun yıllar yaşadılar 80ler ve 90larda.

    ikinci olarak, diğer takımları bilemem fakat galatasaray as ve oyundan çıkmayan forvetinin 2 aydır ortalarda olmamasını kaldırmaz. galatasaray bir kupa ve başarı takımıdır, vasata tahammül ettiği zamanlar olsa da kulüp felsefesinde bunun yeri yoktur. başkan, teknik adam, yönetici kim olursa işini yapmazsa en kısa zamanda değiştirilir.

    burada skordan bağımsız bir yorum yapmak gerekiyor. icardi önümüzdeki 2 fenerbahçe maçında iyi performans gösterirse, bu onun 2 aydır piyasada olmamasını affettirmez. aynı şekilde bu 2 maçta kötü oynarsa da şu ana kadar susan taraftarın bir anda kendisine yüklenmesini de biraz kolaycılık olarak görürüm. oyuncular, şöhretinden, geçmişte yaptıklarından bağımsız olarak o andaki formları ve takıma kattıkları ile değerlendirilmeli. galatasaray futbol tarihinin en yüksek maaşını alan futbolcu, gol pozisyonunda top kontrol edemeyip topu süremeyecek durumda ise ve her maç sahada 100 dakika kalıyorsa bu sorgulanır ve sorgulanmalıdır da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın