• 111
    galatasaray ve fenerbahçe lig ve avrupayı birlikte götürdü. oynanan maçlardaki rakiplere baktığımızda kalite farkı belli ediyor.

    kazanın ya da kaybedin şampiyonlar ligi maçları sizin pestilinizi çıkarıyor. ayrıca altı maçın beşinde iyi oynadık. rakibimiz ise seviyesi düşük takımlar ile oynadı. biraz diş gösterene de yenildi zaten.

    ligde ise olay daha acımasız. bizim rakiplerimizin motivasyonu normal miydi? hatay, rize gibi takımlar için amatör ligde oynamaz dersin ama bizim maçta tekmeye kafa atılıyordu. adamlara gol mü atıyorduk canlarını mı alıyorduk belli değil.

    neden bu süreci anlattım. her seferinde daha dişli ekiplerle karşılaşan biz olduk. aslında gerçek seviyemizi test etme imkânını bulduk. rakibimiz ise halâ gerçek gücünü bilmiyor.

    en akıllı oyuncuları yok. mecburen bizim gibi iki ön libero oynatacaklar. iki kanatları da ağır. ön tarafta szymanski en hareketli oyuncuları. bizde ona yer açacak anadolu takımları defansı yok tabii ki.

    bekleri çok hareketli. onlar ile ilgili tek olumlu eleştiri bu olur. hem süratlı hem de mücadeleci. stoper hattı ise çok dağınık. kerem onların arasından gider gelir.

    biz ise oyunu ziyech ile kurarken pozisyonları kerem ve zaha ile yaratmaya çalışıyoruz. mevcut ofansif düzenimizde iki tane sıkıntı var. icardi’yi top ile buluşturamamak. en önemlisi ise bitiricilikte çok gevşeğiz. burda dikkatli olmak gerekiyor artık.

    kaan ve lucas’a güveniyorum. stoper hattımız ligin en iyisi. sol bek pozisyonu sıkınılı. irfan can ya da szymanski top ile buluştuğunda beki arkaya kaçırıyor. burda barış ya da kazım can’ın performansı belirleyici olacaktır.

    dengeli oyunu oynayabilen, oyunu kurabilen biziz. sadece biraz sakinliğe, konsantrasyona ve klasik oyun aklımıza ihtiyacımız var. her şey yolunda gidecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın