• 108
    hiç bir endişeye kapılmadığım maç. fred'in oynama durumu var iken dahi böyle iken, olmaması ile galibiyete daha yakın olduğumuzu düşünüyorum. geçen yılki 3-0 lık galibiyetimiz sonrasına oyunumuz şahlanmış ve ipi göğüslemiştik. benzer skor olmasa da tek farkla kazanabileceğimizi öngörüyorum. futbolumuz yetersiz olsa da skor yapıp maçı kitleyebiliyoruz. tabi bunların yanı sıra dikkat etmemiz gereken şeyler de yok değil.

    1-)sol bek mevkinde barış alper'i kullanmayız. angelino'nun da olmayacağı bir durumu göz önüne alırsak burada kazımcan ya da kaan ayhan'ı kullanmalıyız.

    2-)fred'in olmadığı denklemde orta saha üstünlüğü çok önemli. bu minvalde 4-2-4 sisteminden sıyrılıp 4-3-3 formatında başlamak bizim için iyi olabilir. (lucas-kerem d-kaan) kaan'ın sol bek kullanıldığı denklemde (lucas-kerem d-ndombele)

    3-)ileri uçta icardi her halükarda sahada olacaktır. yanındaki 2 oyuncu burada önemli olacak. ziyech kati suretle kullanılmalı. bu tip maçlarda duran topların farkı çok öne çıkıyor. bu noktada her an tabela yapabilecek en saf yetenek kendisi. ziyech ve icardi'nin olduğu durumda diğer tarafta zaha'yı kullanmak tamamen set oyununa bağlı olmamız anlamına gelir ki çok kullanışlı olacağını düşünmüyorum. kerem ilk anda düşünülebilir fakat karşısında osayi olacağı için temaslı mücadelelerde yetersiz kalabilir. burada bakambu ve ya barış alper'i kullanmak hem savunma arkası koşu hem de bek ile mücadele konusunda işimize yarayabilir. maçın gidişatına göre hamlelerimiz şekillenebilir.

    4-)okan hocanın en başarılı olduğu maç tiplerinden biri olacak olması şansımızı artırıyor. keza şampiyonlar liginde de manu ve bayern'e oynadığımız futbolu kopenhag deplasmanında oynayamadık. bunun yanı sıra artık kendisininde oyunun gidişatına daha iyi etki etmesi ve farklı planları olması gerekiyor. değişikliklerin zamanı ve değişen oyuncuların tahmin edilebilirliği çok açık.

    5-)maçın hakemi mevcut şartlarda inanılmaz önem kazanıyor. son zamanlarda dillenen volkan bayarslan umuyorum bu maça verilmez. mağdur durumda olan halil umut meler'e nasılsa yüklenmezler deyip bu maça atarlar mı atarlar hiç belli olmaz. hissiyat olarak bitigen ya da ali şansalan bu maça atanır gibi geliyor. ikisi de birbirinden gaita ama daha az kokan bitigen şahsi tercihim olur.

    kazanmak için çıktığımız her senaryoda buradan puan ya da puanlarla döneriz. ismail eagle ne taktik ne beceri olarak okan'ın yanından geçemez. akıllı oyunla istediğimizi elde edeceğiz.

    sen galatasaray'sın büyük düşün büyük oyna.
App Store'dan indirin Google Play'den alın